Halászléhez milyen lehet az Afrikai harcsa?
Ha az alaplevet pontybol es harcsabol csinalom, de Afrikait tennek bele, mint halszelet, milyen izt adna neki?
Rantva finom ez a hal, de halaszleben nem tudom-
De ugy is ez lenne az elso halaszle, amit foznek, a ponyot sajnos nem szeretjuk.
Koszi





Csináltam már belőle.
Hát, kicsit furcsa, annak aki megszokta a pontypatkót, de amúgy teljesen rendben van.
Mármint ha van egy király alaplé. Ízt... nem igazán ad neki. :) Sokkal inkább a lé ad a harcsának ízt.





Ja, igen...
Ahogy az afrikai harcsának van a hasa, amin olyan fehér "hártya " is van, azt tedd külön. Kezeld külön, pl passzírozd bele a lébe, vagy rántsd ki, vagy ha belefőzöd a levesbe, akkor vagy negyedórával hamarabb tedd bele.
Mert sokkal keményebb.





Tökéletes lesz, mi generációk óta így csináljuk.
Kell a fenének a szálkás, iszapos ponty, keszeg, kárász meg a többi...ez csak a magyarság nettó hülyessége! Nemhogy még rántva, fulladozzon aki akar...Ezek max. alaplébe való halak!
Szóval a fenti halakból alaplét főzöl úgy ahogy kell, majd a leszűrt/passzírozott alaplébe aztán belefőzöd a szép filéket (afrikai harcsa, tőkehal, tengeri halfilé), erős pista és végül az elmaradhatatlan csiga vagy gyufatésztával tálalni!
Nyami!





OK, koszi mindenkinek.
Alapbol nem tennek bele pontyot sem, mi inkabb harcsasok vagyunk, ha mar allovizi halrol van szo. De az a helyzet, hogy nagyon felment az ara a harcsanak. Etteremben csak harcsa halaszlet eszunk. Esetleg korhelyesen.
Valoszinuleg meg fogom probalni, eloszor csak keves levest csinalok majd, es nem szeretnem belepasszirozni az afrikait, csak a tobbit.
Az iszap iz az, amitol en is tartok.





Koszi mindenkinek.
Elkeszult. Ponty es harcsa aprolek az alap, a hal afrikai es sima harcsa. Egesz jo lett, annyi talan a kulonbseg, hogy az afrikai kicsit gumisabb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!