A keksz szalámi hogyan kell csinálni?!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hát én ezeket a kekszes tekercseket sosem vajjal készítem (vagy épp a kókuszgolyót sem!!), hanem a kakaópor, rumaroma, porcuki, kis tej mellé főzött kávét és lekvárt teszek, így nem szárad ki napokig sem!
Ha darált mogyit teszel bele, figyelj arra, hogy ne legyen száraz az egész. Tojás NEM KELL szerintem bele...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia!
Beírom, amit én szoktam, ebbe sem kell tojás:
Keksz szalámi
Hozzávalók:
2 dl víz
25 dkg vaj
fél dl rum
reszelt narancshéj
25 dkg cukor
5 dkg kakaópor
25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg apróra tört háztartási keksz
Az első 4 hozzávalót felteszem kis lángon melegedni és keverem, míg felforr. Ekkor elzárom alatta a gázt és belekeverem a többi dolgot.
Folpackkal bélelt őzgerincbe nyomkodom, tetejére visszahajtom a fóliát és kihűlés után a hűtőbe teszem legalább 2 órára.
(Lehet szalámi formára is alakítani, és alufóliába vagy sütőpapírba kötni, amíg megdermed.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ez egy nagyon egyszerű recept, de nagyon finom és csak 4 hozzávalóból áll.
Köszönöm a recepteket.
Nekem nincs haztartasi kekszem, mert mi nem Magyarországon élünk, és én itt eddig csak vajas kekszet találtam. De vajas kekszbol is jó nem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#9
Persze, hogy jó! Még túl jó is!:)
Azért készítjük háztartási kekszből, mert az a legolcsóbb és úgysem érvényesül különösebben az íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!