Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Keksz/aprósütemény robotgép...

Keksz/aprósütemény robotgép nélkül?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami finom egyszerű keksz receptet? Csak kézi habverőm van, robotgépem nincs. Sütöttem már többfélét sikeresen még otthon, ahol minden eszköz rendelkezésre állt, most albérletben nincs robotgép, sodrófa stb. Segítsetek egy konyhában viszonylag kezdő fiatalnak! :)

2018. okt. 22. 11:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is a tésztákat kézzel is össze lehet állítani (ezelött 50 évvel még nem volt sem robogtgép, sem gépi habverö - sütik meg igen), csak több idö meg több fáradozás.

A sodrófát meg helyettesíteni tudod pl. egy hengeres alakú üveggel (borosüveg, beföttesüveg, stb)

Valamelyik kipróbált recepteddel kezdj, ahol a tészta állagát ismered, akkor könnyebben el tudod kezdeni.

Ha konkrét receptet írsz, többet tudok segíteni!

2018. okt. 22. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

25 dkg liszt, 15 deka cukor, 20 deka vaj, 2 tojás, fél teáskanál sütőpor. Ezt csak kézzel össze kell dolgozni egy tálban, csak legyen puha a vaj. Folyékonnyá olvasztott vaj használatával még összedolgozni se kell, csak kanállal összekeverni, csak akkor utána célszerű kicsit visszahűteni, mert nagyon folyós. Ez az alap, tök egyszerű, és bármivel lehet gazdagítani, mi apróra tört marcipános Tibi csokival szoktuk, de lehet citromhéjjal, narancshéjjal, kókusszal, bármivel.

Kis, kb 3 cm átmérőjű gombóckákat formázol belőle, de lusta üzemmódban egyszerűen csak kanállal odab*szod (bocs, de ez a legkifejezőbb szó rá) a sütőpapíros tepsire, 4x4 fér el, és előmelegített 180 fokon kb 12-15 percig sütöd. Alányúlással kell kivenni a tepsiből egy pár perc hűlés után, mert melegen még deformálódik. Ez gyors, egyszerű és hálás.

2018. okt. 22. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A keksz alapja vaj, liszt és porcukor, ehhez semmi szukseg robotgepre. Nyújtani se kell. Elég ha gombócokat formálsz és azokat kicsit lenyomkodod
2018. okt. 22. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
92%
valóban a legtöbb recept megoldható kézzel is. puha margarint vajat el tudsz keverni tojással kézi habverővel is, igaz több idő. vagy amit még tudsz csinálni: margarint/vajat elmorzsolod a liszttel, hozzáadod a tojást, porcukrot és osszegyurod. a nyujtásra vagy jól megmosott borosuveg, szörpös üveg, vagy golyókat csinálsz és kilapítod. ezzel még kevesebbet is koszolsz.
2018. okt. 22. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá a "kanalas keksz" címszóra, ahhoz nem kell semmiféle segédeszköz, elég egy tá, amiben összeállítod a tésztákat!
2018. okt. 22. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
már ha kell bele tojás 😁
2018. okt. 22. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit nagyobb erőbedobásra lesz szükséged, de a legtöbb keksz/aprósütemény nagyon is finom robotgép nélkül. Az csak egy segítség, de nem szükséges.

Sodrofa helyett használhatsz egy tekercs folpakkot, alufóliát vagy vminek az üveget.

2018. okt. 22. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Édes csiperke keksz


Hozzávalók: (30 db kekszhez.)

180 g liszt (BL 55)

90 g keményítő* (Aki nem tud keményítőt venni, az 90 g hagyományos főzős vanília pudinggal dolgozzon, az is majdnem tiszta keményítőből áll!)

80 g porcukor

1 tojás

120 g vaj

1 citrom reszelt héja + pár csepp citromlé

1 tk vanília kivonat

1 tk sütőpor

1 cs só

1 el kakaópor + 1 kis vanília/ rum aromás üveg


*Megjegyzés: A keményítőt semmiképpen ne cseréljük lisztre a tésztában, mivel ez segíti a keksztészta terülését, vagyis ez adja a szép gomba-alakját.

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, keményítő, porcukor, só, sütőpor,) egy tálban összekeverjük, és belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a vanília kivonatot, majd a reszelt citromhéjat illetve pár csepp friss citromlevet, majd a hozzávalókból egy nagyon puha, könnyen formázható és puha tésztát gyúrunk.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formálunk a tésztából, amiket ne nyomkodjunk le! A gombócok között hagyjunk helyet, mert azért szépen fognak nőni és és terülni.

A gomba kalapját és tönkjét egy kis vanília aromás üvegcse segítségével alakítjuk ki, gyakorlatilag „belenyomdázzuk” a kis tésztagombócba a kakaóporba mártott üvegcsék segítségével.

A kész, de még nyers gombákat előmelegített 200°C-os forró sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A keksz akkor van kész, amikor felemelve a gombák alja egy picit már aranybarnás. A kisült gombákat sütőrácson kihűtjük, majd zárható dobozban tároljuk, ahol nagyon sokáig eláll.

[link]

2018. okt. 22. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"Döbbenet", más néven "jajanyám" keksz. Amúgy csokis, diós.


Hozzávalók:

15 dkg puha vaj

1 tk só

22 dkg nádcukor

2 tojás

25 dkg liszt

1 tk sütőpor

12 dkg durvára vágott dió

20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki, szintén felaprítva (kis csokilencse mégjobb lenne…)


A vajat keverjük jó habosra a cukorral, majd egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. Utána adjuk hozzá az összes többi alkatrészt, jól keverjük össze. A masszából sütőpapíron formázzunk 6-7 cm átmérőjű hengert*, csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe1-2 órára, de maradhat egész éjszakára is.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, szeleteljük fel a hengert (folpacktól megszabadítva) félcentis szeletekre, és sütőpapírral borított tepsiben süssük 10-12 percig a szépen egymás mellé rakott kekszeket. Rácson hagyjuk kihűlni.


[link]

2018. okt. 22. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű keksz

3 hozzávaló és 3 perc szükséges az elkészítéséhez


Hozzávalók:


¾ bögre, szobahömérsékletű vaj

½ bögre finom szemű kristály cukor

2 és ¼ bögre liszt

cukor a tetejére


Elkészítés:


A vajból és a finom cukorból készítsünk könnyű, lágy alapot, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk tésztát. Alakítsunk ki egy hosszú formát. Egy fóliára szórjunk némi cukrot, és ebbe hempergessük bele a kekszformánkat.

Ezután műanyag fóliába tekerjük be, és tegyük a mélyhűtőbe 30 percre. Majd szeleteljük fel, és 20 perc alatt süssük ropogósra. Ennél pompásabb és egyszerűbb házi kekszet nem lehet ilyen hamar elkészíteni.


[link]

2018. okt. 22. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!