Hány napig áll el a fánk celofánban?
Amugyis pulyas dolog a pontozas
Szerintem frissen jobb lenne a fank. 26.-ig meg van 4 nap addig megszikkad,kemeny lesz
Elállni eláll, de a szalagos fánk frissen sütve a legjobb. Még az is jobb, ha hűtőbe teszed a kelt tésztát, és amikor szükséges (26-27-én) kisütöd.
Fánkot ne hagyj 7 (!) napig, olyan szottyadt lesz, hogy senkinek nem kell majd. Inkább a tésztát tedd hűtőbe, ha más választásod nincs.
Én lángos tésztát szoktam 1 hétig is őrizgetni.
Egy kiolajozott zacskóban tökéletesen eláll a hűtőben és naponta sütök belőle 1-2 darabot frissen.
De nagyon észnél kell lenni, mivel a hideg tészta belül nyers maradhat, ha sütöd. De kipróbálhatod már másnap, hogy mennyire lesz süthető, ugyanazt tudni fogja a tésztád 5 nap múlva is.
Fánk ízesítésre egy ötlet:
kicsit hígabb cukrozott tejföllel meglocsolod és eper lekvárból egy kiskanállal teszel a tetejére.
Nálunk ez a csúcskategóriás fánk.
De csak valami drágább lekvárból csináld, aminek tökéletes eper íze van és nem csak a cukor dominál benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!