Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt elkészíthetem előző nap...

Ezt elkészíthetem előző nap mielőtt ennénk?

Figyelt kérdés

Hozzávalók:

* 50 dkg megpárolt spenót

* 50 dkg penne vagy rövidcső

* 2 nagy pohár tejfől

* 4 tojás

* 30 dkg reszelt sajt

* só

* bors

* 3-4 gerezd fokhagyma



Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a tojással és a sajt 2/3-ával, sóval, borssal ízesítjük.


Jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: tésztával kezdünk, majd a spenót és a tejfölös öntet következik. Addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók. Tejföllel fejezzük be, majd megszórjuk a maradék sajttal. Mikróban vagy sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési idő: 45 perc


Megjegyzés:

Sült hússal tálaltam. Nagyon ízletes.


2010. jún. 27. 16:42
 1/3 anonim ***** válasza:
igen, de utána azért tedd hűtőbe. sütőben melegítve finom:D
2010. jún. 27. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Először én is azt akartam irni, hogy süssd meg nyugodtan, de aztán elolvastam mégegyszer a receptet, és láttam hogy csak 20 perc a sütési idő. Tehát nincs sok értelme előre megsütni, mert a melegités másnap ugyanennyi időt venne igénybe.És mégiscsak finomabb egy friss étel. Szerintem állitsd össze és süssd frissen.
2010. jún. 27. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez egy gyorsan készíthető étel!A sajt frissen pirítva finom!

Készítsd inkább frissen!

2010. jún. 28. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!