Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik a legjobb márkájú,...

Melyik a legjobb márkájú, minőségű liszt és melyik boltban vásárolható?

Figyelt kérdés

Sima süteményhez meg úgy általában sima felhasználásra keresem, de hogy elegem van belőle, hogy silány minőségű a liszt Magyarországon. A válaszaitokban kérlek mellőzzétek az ilyet, hogy " nekem jó a Lidl-s semmi bajunk nincs tőle, meg úgyis megeszi mindenki a családban, csak éhes has kell hozzá", vagy " nekünk jó a Gyermelyi, bár nagyon nem is veszem észre, a különbséget a többivel".


Szóval kérlek, ha lehet pékségben, cukrászdában dolgozó emberek írjanak, vagy olyan háziasszonyok, akik kritikusan évek óta figyelik a liszt minőségének romlását, így nem sikerülnek nekik sem olyan jól már a sütemények, de mondjuk egy speciális boltban mégis találtak egy jót. Vagy kitapasztalták, hogy búzasikért adnak hozzá, de hogy akkor abból is, melyik nevűt, és mennyit pontosan?


Esetleg Reál, Coop, CBA és ilyesmi láncok közül valami árul vidéki kisebb üzemi lisztet,ami jobb, mint a többi és próbáltátok?



2018. dec. 4. 17:07
 1/3 anonim ***** válasza:
45%

Európai szinten itt legjobb a liszt minősége. Kunsági lisztet használok, Kunszentmártonban készül jó minőségű csak magyar búzából. Igaz drágább mint az aldi, lidl lisztjei.

Nagyobb boltokban is kapható auchan, coop, tesco sok helyen.

De a Penny saját márkás lisztje is nagyon jó minőségű

2018. dec. 4. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznos válasz! :)
2018. dec. 4. 18:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy profi felhasználó biztosan ki tudja választani a legjobb lisztet, de neked "hobbistának" nem dolgod ennek a keresése. Ne márkanév alapján válassz lisztet.

Ami számodra fontos, hogy nézd meg a liszt kódjelzését.

BL55

BL80

BL112


Nagyon nagy különbség van a lisztek közt. Mindegyik másra való.


A liszt kisokost tedd magadévá. :)


[link]


A google-t kérd meg több kulcsszóval, hogy segítsen.

Olyan dolgokat lehet megtudni, hogy álmaidban sem gondolnád, hogy az is számít.


Például pár hónapja tudtam meg, hogy a liszt felhasználás előtti átszitálása nem azért szükséges, mert féltégla lehet a lisztben, hanem fellazítja a szemcséket, ami segít a laza tészta készítésében.

2018. dec. 4. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!