Tudnátok jó receptet mondani a diós bejgli töltelékéhez?
"ha lefagyasztom nyersen, utána hogy süssem meg? Hagyjam kiolvadni, vagy egyből fagyosan be a sütőbe?"
Mármint a betöltött bejglit? Szerintem ne fagyaszd le, frissen jó kisütni.
Ugyan nem tudom mennyire cukrozott a diód,változtasd a cukor mennyiségét belátásod szerint,de ez a töltelék recept egyszerűen tökéletes!
DIÓS TÖLTELÉK:
25 dkg darált dióbél
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró tejet, ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.
A fagyasztásra pedig: javasolnám,hogy a megsült bejglit fagyaszd le inkább,és előzőnap szobahőmérsékleten hagyd kiolvadni
Zserbó töltelékes bejgli
Hozzávalók
A tésztához
35 dkg finomliszt
20 dkg margarin
15 dkg mangalica zsír
5 dkg porcukor
1 db tojás
1 dkg friss élesztő
0.5 dl tej (langyos)
1 csipet só
A töltelékhez
20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg dió (cukros, darált)
1 ek sárgabaracklekvár
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
10 dkg csokoládé (reszelt)
0.5 dl rum (vagy narancslikőr, baracklikőr)
A zsiradékokat elmorzsoljuk a liszttel.
Hozzáadjuk a porcukrot, pici sót és a tojást.
Az élesztőt langyos tejben elkavarjuk, ezt is beleöntjük.
Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
Az aszalt sárgabarackot beáztatjuk az alkoholba, összeturmixolhatjuk, vagy aprítjuk. Ha száraz, lekvárral lazítjuk.
A csokoládét és a narancshéjat belereszeljük.
Ezzel a masszával kenjük meg a kinyújtott tésztát.
Megszórjuk a cukros dióval, végül feltekerjük, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
A töltelékhez ajánlok én is egy kis különlegességet.
Fügelekvár(aszalt fügét kevés vízben megfőzöd, majd botmixerrel lepürésíted),almapüré(a fügéhez hozzádobott almával), és egy kicsinyke mustár és gyömbérpor.
Ezzel a baracklekvárt kiválthatod. Kissé keleties ízhatása lesz, akinek tetszik próbálja ki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!