Kelkáposzta fözelékhez milyen feltét?
Betegség miatt nem ehetek húst, tojást, tejterméket, szóját, hüvelyeseket, gombát, ezért keresek ötleteket, mit lehet fözelékekhez - most éppen kelkáposzta - feltétként enni, semmi ötletem sincs.
Köszönöm, ha valaki segít!
A tökfasírtot nem muszáj gombócba gyúrni, úgy is meglehet csinálni, hogy kevés olajra kanállal bele szaggatod a serpenyőbe. Én a burgonyából készült tócsit is így sütöm, mert nekem sosem áll össze még tojással sem. Nem kell hozzá feltétlenül "ragasztóanyag", kanállal bele mered a forró olajba és ott lapítod ki. Sülés során összeáll és egyben marad. Szerintem a krumpli sem ragasztja össze.
Most eszembe jutott még valami főzelék kísérőnek. Nálunk gyakran összegyűlik a szikkadt kenyér, és abból szoktam csinálni levesbetétet, vagy ropogtatni valót mellé. A kenyeret megáztatod vízben, majd kinyomkodod. Kevés sót borsot teszel bele, és aprított petrezselymet, vagy ízlés szerint valami zöldet, lehet szárított is, vagy fagyasztott. Bár ebbe is kellene tojás, de anélkül is összeáll és könnyen kisüthető. Ezt is kanállal bele merve, kevés olajjal kisütöd serpenyőben.
Nagyon egyszerű vagyok ilyen feltétek terén.
Lesütöm a hagymát pörköltalapnak és azt teszem rá. Tökfőzeléken és sárgaborsó főzeléken ízlik nekem a legjobban. De ezt a hagyma tokányt simán megeszem kenyérrel, dödöllével, vagy főtt krumplival is. Nekem kifejezetten ízlik dödöllével, káposzta salátával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!