Kelkáposzta fözelékhez milyen feltét?
Betegség miatt nem ehetek húst, tojást, tejterméket, szóját, hüvelyeseket, gombát, ezért keresek ötleteket, mit lehet fözelékekhez - most éppen kelkáposzta - feltétként enni, semmi ötletem sincs.
Köszönöm, ha valaki segít!
Fasírt: kölesből, krumpliból, bármilyen egyéb zöldségből, ha a vegáknál megtalálod, hogy a tojás helyett mit használnak!
Pörköltek: tökből, karfiolból,
Sültek: bármilyen (általad ehető zöldséget) felszeled, paprikás lisztbe forgatod, hirtelen süsd ki forró olajban
Narancsos (citromos) répa-köret: apróra szelt hagymát dinsztelsz, rá a karikára szelt répát, fűszerekkel, pici vízzel födő alatt puhára párolva: ha kész, visszasütöd zsírjára, egy narancs (vagy citrom) levét rácsavarod, ha kell pici cukorral ízesíted.
Meleg krumpli-saláta:
szálára vágott hagymát dinsztelsz, a hajában főtt krumplit megpucolod, felkockázod, beleforgatod a hagymába, só-bors-amit akarsz. A végén kevéske citromlé + cukor hozzá. Egy főzelék mellé még ez is jó lehet.
Köszi az eddigi tippeket, ma krumpli-répa rösztit csináltam, de a többi ötlet is tetszik.
Tökfözelékböl hogy lehet fasirtot készíteni?? El nem tudom képzelni, légy szíves, segíts!
Nem tökfőzeléket írt, hanem tökféléket.
A tököt lereszeled, csavard ki a levétől, majd a fűszerek, a tojás-pótló!!! és zsemlemorzsával gyúrd össze, és formázz belőle gombócokat.
Minden olyan fasírtot, amely nem húsból készül, azt zsemlemorzsával gyúrom össze (jobban beszívja a zöldségből a nedvességet) és a külsejét is beforgatom zsemlemorzsába, úgy kezdem el sütni.
Javaslom a zizikalandjai.com-on keresgélni,illetve a falafelt, cukkinitócsnit,édesburgonya golyót,quinoa fasirtot stb.
Ajánlom még a veganricha.com-ot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!