Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az "alap" zabkása készítése?

Az "alap" zabkása készítése?

Figyelt kérdés
én úgy csináltam hogy kb 5dkg nagy szemű zabkását felöntöttem dupla annyi vízzel majd főztem amíg el nem kezdet forrni és még utána 5 percig! Majd zárt edényben raktam és hagytam 4 órát állni! Mégis olyan kesernyés rossz íze volt az egésznek! Most vagy az a baj hogy rosszul csináltam vagy az hogy spar-os zabpelyhet vettem!
2018. nov. 19. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A zabnak nincs kesernyés íze, inkább enyhén édeskés, de tényleg enyhén, rossz ízű még lehet, ez főleg ízlés kérdése.

Én megpróbálnám másból, de én még rossz zabpelyhet nem láttam, sok elrontanivaló nincs rajta. A főzési módszered pedig nyilván nem teszi keserűvé.

Viszont ez roppant puritán, érdemes feldobni ezzel-azzal, mi kókusszal és gyümölccsel szoktuk édesíteni, ízesíteni.

2018. nov. 19. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
én cska egy kis fahéjat raktam hozzá így kezdésnek de olyan íze volt az egésznek mintha amég ki nem szárított vizes diót enném!
2018. nov. 19. 18:48
 3/4 anonim ***** válasza:
91%

Több módon is lehet. Itt néhány tipp: [link]

S próbald ki másfajta zabkásával, ne sparossal. (

2018. nov. 19. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
91%
Hoppa elküldte. Nem muszály vmi drágat venned. De Aldi, Lidl a javaslatom.
2018. nov. 19. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!