Meleg/langyos saláta?
Olyan salátarecepteket keresnék, amik föételént fogyaszthatóak és nem hütöttek, hanem meleg/langyos állapotban szokás fogyasztani.
Köszi a válaszokat elöre is.
Narancsos répasaláta (ahogyan én készítem):
apróra vágott hagymát dinsztelek, beleforgatom a felkarikázott répát, pici vízzel födő alatt puhára párolom. Gondolatnyi só-bors-bazsalikom megy rá. Ha már megpuhult, visszasütöm zsírjára, ráfacsarok egy narancs levét, reszelek bele egy kis haját is, összeforgatom. Ha esetleg kell, egy gondolatnyi cukor is mehet rá.
Ha a végén nem narancsot, hanem citrom levét facsarod rá, teljesen más, de ismét csak fincsi répa salátád lesz.
Ha nem karikára szeled, hanem kb. 5-6 cm hosszúra darabolod fel a répát, úgy is jó lesz.
Neten kismillió répa-saláta variáció van, de hasonlóan lehet céklát, karalábét, egyéb zöldségeket is salátának elkészíteni. Használd bátran a fantáziádat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!