Fondant vagy marcipán tortafedéshez?
Mi a különbség a kettő között? Marcipánnal már csináltam, fondantot még sosem találtam így boltban. Mennyire más ízben? Állagra?
Melyik a jobb?
A fondant általában keményebb valamennyivel. Mennyire más az íze? Hát nagyon. A marcipán mandulaízű vagy amilyen magból csinálják. Míg a fondant cukormassza. Nekem töményen cukorízű.
De létezik olyan is, hogy cukortragant. Meg más bevonók is.
Nincs olyan, hogy jobb. Attól függ. Milyen ízre vágysz, milyen küllemre. Személy szerint a marcipánt jobban kedvelem ízre. De sok ünnepi tortánál, ahol csak dekorációra koncetrálok fondan. De azt nem szoktuk megenni. Csak díszítek vele!
Nálunk van a boltban fondant, dr Oetkeres. Jóval olcsóbb.
Szerintem a marcipán íze nem mindenhez passzol, meg ha a többség úgyse eszi meg, akkor minek a drágább. A vicc az, sokan simán elhiszik a mandulaaromás fondantról, hogy marcipán.
Nekem a fondant picit könnyebben kezelhetőnek tűnt. Alapból tényleg elég kemény, de ha kicsit gyúrogatod és kézmeleg lesz, akkor megpuhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!