Szám alakú tortát franciakrémes ízben is meglehet csinálni?
Neten nagyon jópofa ötletet találtam.
Egy kép róla : [link]
Akinek csinálnám nagyon szereti a krémest. Nem nagyon vagyok jártas a torta sütésben de ezt megszeretném csinálni. Ha nézek egy franciakrémes torta receptet akkor ugyanúgy megcsinálhatom szám alakban? És milyen legyen a tésztája? Piskótával nem nagyon tudom elképzelni. Akinek van ötlete írhat!
Igen, ha egy francia krémes receptet megnézel, meg tudod csinálni.
Én készen kapható vajas leveles tésztából vágnám ki a számokat.
Házi krémes krémporból készíteném el a krémet, mert nagyon jól formázható, amire még egy kemény tejszínhab réteget tennék.
A felső lapot bevonnám a következő mázzal:
1 evőkanál kávé (instant, por)
200 g kristálycukor
70 g vaj
4 evőkanál 2,8%-os tej
Elkészítés
Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
Fontos Gyorsan rásimítani a mázat, és amikor kihűlt szeletekre vágva tenném a tetejére, majd díszíteném.
Mondjuk én csak ehető dolgokkal... Mert a virág, ami kapható mindenféle vegyszerekkel van kezelve.
És itt egy nagyon jó recept is, ha mindent saját kezűleg akarsz elkészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!