Tudtok ajánlani sörben sült ételeket? Mi jó sörben sütve?
Sörben sült oldalas
Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas
sok fokhagyma
fél dl olaj
1, 5 dl sör
fokhagymás só
ételízesítő
3 evőkanál sertészsír
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál csípős Piros arany
Elkészítése:
Az oldalast feldarabolom és fokhagymás sóval valamint ételízesítővel befűszerezem és a hűtőbe teszem minimum fél órára, de inkább több időre. A tepsit kiolajozom és beleteszem az oldalas darabokat. A fokhagymákat megtisztítom és a hús közé rakom.
Ha ez megvan akkor a hús alá öntöm a sört. A hús tetejére teszem kis darabokban a sertészsírt. Alufóliával lefedem, és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. Az első 10 percben magas hőfokon sütöm, majd 10 perc után leveszem a hőfokot és150 fokon sütöm tovább. Kb. 1 óra elteltével megnézem a húst és megkenem a húsok mindkét oldalát ketchup és a piros arany keverékével.
Ha a hús már megpuhult akkor leveszem az alufóliát róla és mindkét oldalát megpirítom egy kicsit.
Sörben sült csirkecomb
Két darab csirkecombot besózunk, tepsibe tesszük és egy deci sört öntünk alá. 180 fokra előmelegített sütőben lefedve 40 percig sütjük, majd a fedőt levéve 15-20 percig pirítjuk.
Sörben sült sertéskaraj
Hozzávalók:
7-8 szelet sertéskaraj
só
bors
pirospaprika
majoránna
kömény
fokhagyma
1 doboz alkoholos sör
Elkészítése:
A karajt befűszerezzük egy speciális fűszerrel amit itthon könnyen ki lehet keverni (1 tk bors, 2 tk só, 1 tk kömény, 1kk fűszerpaprika, 1-2 csipet majoránna, aki szereti a fokhagymát az tehet bele azt is).
A befűszerezett húst, felöntjük 2 dl sörrel és a hűtőbe rakjuk 2-3 órára, majd belerakjuk egy kizsírozott tepsibe, felöntjük 2-3 dl sörrel, lefóliázzuk majd kb 1 órán keresztül sütjük. Mikor már nagyon érződik az illata, akkortól számítva sűrűn nézegessük, locsolgassuk. Ha már jó puha a hús, pirítsuk meg a tetejét.
Párolt káposztával és Hagymás krumplival tálaljuk.
Folyadékban, ez esetben sörben nem lehet sütni, csak főzni.
Úgy látom, hogy a kommenteket olvasva tanultam valamit.
A sörben sült oldalas nagyon jó ötlet, de nem tennék rá zsírt, mert van rajta elég.
Kedves hetes! A sörben-borban-páclében(tehát valamilyen folyadékban) kezdődő sütés lényege, hogy először puhára párolódik a hús, átveszi a fűszerek aromáját. Folyamatosan locsolgatjuk a pecsenye levével, hogy ne száradjon ki, majd szépen "elsül" róla a folyadék, és megpirul a külseje, szép kéreg lesz rajta. Lényegében minden húst így sütünk, kivéve talán a nyárson sültet, bár szerintem annál is felfogjuk a kicsöpögő pecsenyelét, és avval locsolgatjuk-kenegetjük.
Sörben sült csülök, sörben sült csirke, sörben sült oldalas, sörben sült csirkecomb, sörben sült csirkemell, sörben sült füstölt csülök, sörben sült pulykacomb, sörben sült kacsacomb...stb.
Lényegében, bármilyen húst tudsz sörben sütni, jól áll neki, finom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!