Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet igazi Mc Donalds-os...

Hogy lehet igazi Mc Donalds-os ízű krumplit csinálni otthon? Olyan finom akaroom :D

Figyelt kérdés
2010. jún. 24. 12:06
1 2
 11/19 anonim válasza:
53%
Már bocsánat de a McDonaldsnak van titkos, saját receptjük a sült krumplival kapcsolatban és biztos nem teszik nyílvánossá mert akkor csökkenne a forgalom és mindenki otthon sütné meg. Lehet hasonlót csinálni de pont olyat BIZTOS NEM!!!
2010. jún. 24. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim válasza:
70%

Hát már ne is haragudj, de a Mekiben semmit nem csinálnak porból! Viszont nem lehet kiadni információkat sem!

Én 1 évig melóztam ott úh tudom :)

2010. jún. 24. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim válasza:
Én is épp ezt írtam hogy nem tehetik nyílvánossá a receptet. -.-
2010. jún. 24. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem ismerős dolgozott mekiben,és azt mondta vékonyra kell vágni a krumplit,félig megsütni,jóllecsöpögtetni az olajtól,és aztán lefagyasztani.

Mald mikor előveszed és megsütöd rendesen olyan lesz mint a mekis.

nem tudom,én nem próbáltam de ha kísérletezni akarsz hátha....

Ha megcsinálod írj légyszi milyen lett:-))

2010. jún. 24. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :) utolsonak oké a héten tuti kipróbálom:D érdekel
2010. jún. 24. 16:18
 16/19 anonim ***** válasza:
Soha nem fogsz tudni pont olyat csinálni. És azt is megsúgom, hogy miért: mert megvették annak a burgonya hibridnek a jogait, amiből csinálják. Vagyis, azt a fajtát csak és kizárólag nekik termesztik, sehol nem fogsz tudni venni belőle, max. hasonlót. Innentől kezdve pedig az íze sem lesz ugyan olyan.
2010. jún. 24. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim válasza:
0%
felszeleteled a nyers krumplit,és beleteszed a mikróba.így tényleg olyan íze lessz tök állat:DDDDés zsíradékmentes
2012. ápr. 21. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 Dugong válasza:
0%

a válasz, sehogy, ez a meki oldaláról a kibalhézott összetevő lista, amint látod laborban lehet ilyet csinálni, az alapanyag egy krumpli őrlemény (dehydrated potatoes) amit még feltuningolnak mindenféle adalékkal, nyilván ezért nem eszi meg a gomba se, csak mi.


Hash Brown:

Potatoes, vegetable oil (canola oil, hydrogenated soybean oil, natural beef flavor [wheat and milk derivatives]*, citric acid [preservative]), salt, corn flour, dehydrated

potato, dextrose, sodium acid pyrophosphate (maintain color), extractives of black pepper. Prepared in vegetable oil (Canola oil, corn oil, soybean oil, hydrogenated

soybean oil with TBHQ and citric acid added to preserve freshness). Dimethylpolysiloxane added as an antifoaming agent. *

CONTAINS: WHEAT AND MILK.

(Natural beef flavor contains hydrolyzed wheat and hydrolyzed milk as starting ingredients).



[link]


van benne marha ízaroma igen..


itt láthatod a hivatalos honlapot, a többi összetevőt ha van labor otthon sikerülhet, jó étvágyat.

2012. jún. 21. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:

A mekis krumpli egy olyan krumpli (!), amiből kivonták a cukrokat és kicsit szárították őket (a dehidratált krumpli itt ezt jelenti, nem azt, hogy le is darálták...) és elősütik. Utána fagyasztás és úgy sütik ki teljesen az étteremben.

Van rá szép magyar leírás is, amit idézni fogok:


A krumpliból kivonják a természetes cukrokat, ami elszíneződést okoz, ezért hogy egységes színük legyen, szőlőcukorban áztatják őket. Van egy olyan hozzávaló is, ami megelőzi a szürkésedést. A krumplit megszárítják és maximum egy percig elősütik, utána fagyasztják és csomagolják. A sült krumplivá váláshoz még sokféle összetevő szükséges, köztük kukorica-, szója-, repceolaj is van; van ugyanakkor habzást megelőző és vegyi tartósítást célzó (terc-butil-hidrokinon – THBQ, citromsav, dimetil-polisziloxán – E900), valamint mesterséges színezék (dinátrium-dihidrogén-difoszfát) is köztük.


Idézek egy másikat:



“kivonják a természetes cukrokat” belőle. Ennek két oka van. Egyrészt, amit a tepsiben annyira szeretünk, hogy szép piros, meg barna lesz a megsült krumpliszelet. Ha ugyanezt zacskóban kapjuk és ott vannak a szép sárga hasábok is, akkor rájövünk, hogy az elszíneződött hasábok keserűek, rosszízúek a karamellizálódás miatt – a zacskóban nem fedi el ezt az égett ízt a fűszerezett pecsenye íze. A másik ok, amiért kivonják egyszségügyi. A redukáló cukrok a forró zsírba dobva polimerizálódnak és a keletkezett polimerek rákkeltő hatásúak. (Nesze neked tepsi aljáról felvakart jó kis tunk!) Amúgy látványak is szép,ahogy a malacnyi krumplikat mossák, 500 fokos gőzben lerobbantják a héját, 250 km óránkénti sebességű vízsugárban átlövik a késeken. Aztán a hasábokat áztaják, előfőzik (ezt nevezik fehérítésnek, azaz, kivonják a cukrokat). A többi – említett – varázslat ezután jön, mignem az egész a hűtőházba kerül és elindul a hűtőlánc bonyolult logiszitkai labirintusában. Szóval, hogy miután fogyasztási cikk vált az egyébként nagy gonddal kiválogatott fajtából nagy gonddal termesztett, nagy gonddal gyártott egyszerű krumpliból, el is fogyjon. Próbálja meg valaki ugyanezt a folyamatot az erkélyen vagy az utcasarok aszfaltján indítani! (Erre is van módszer, de nem lesz belőle meki.)"


Vannak praktikák, mindenki másként próbálja elérni ugyanazt, de a legközelebb valószínűleg a lidl-ben kapható mirelittel leszel.

2014. okt. 2. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!