Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagy mennyiségű TV-paprikából...

Nagy mennyiségű TV-paprikából mit csináljak? Lecsó és töltöttpaprika kizárva.

Figyelt kérdés

2018. okt. 17. 15:56
1 2
 11/16 P.O.C. ***** válasza:
100%
#10: Igen pontosan így csináljuk mi is, mikor lecsót csinálunk. Fagyosan rakjuk bele a paprikát nem sokkal a hagyma után.
2018. okt. 18. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen, lecsóba, pörköltbe, rántottába, paprikás krumpliba, tészta levesbe. Rengeteg mindenbe lehet télen is felhasználni a karikára szelt, fagyasztott zöldpaprikát.
2018. okt. 18. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül megsütöttem a paprikákat sütőben, lehúztam a héját és lefagyasztottam.
2018. okt. 18. 16:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kicsumazod es egybe zacskokba lefagyasztod kiporciozva toltott paprikanak telre. Csak tolteni kellesz. En mindig rakok el osszel.
2018. okt. 19. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Direkt írta a kérdésben, hogy lecsó és töltött paprika KIZÁRVA. Erre mindenki erről a kettőről beszél :-)

[Én mondjuk házi ételízesítőt is csinálnék belőle, 1 kg paprikát összeturmixolok és 25 deka sót téve hozzá, kis üvegekbe rakva télen leves ízesítésre vagy hús pácoláshoz alapanyagnak kiváló.]

2018. okt. 19. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy finom sült paprika saláta receptje, ezt a lefagyasztott és megsütött paprikából is elkészítheted.

A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd rácson vagy sütőben jól megégetjük.

Nem szabad félni tőle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze. A megsült paprikákat egy edénybe rakjuk, besózzuk és lefödjük az edényt, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.

A külső, vékony héja egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla.

A héj lehúzásának módszere: a mosogató fölött megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan csorgatjuk a hidegvizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé forró).

Ilyen módon gyönyörűen meg tudjuk hámozni. Rögtön kevés olajba forgatjuk, majd ecetes cukros öntetet csinálunk és azt a paprikára öntjük, hűtőbe tesszük.

Az ecetes lé tetszés szerint módosítható annak függvényében,hogy ki mennyire édesen, ecetesen szereti. Sült húsokhoz kiváló savanyúság.


Tipp: a sült paprikát megtisztítva lefagyaszthatjuk, majd mielőtt használni szeretnénk kiolvasztjuk, majd az ecetes lével felöntve fogyasztjuk.

2018. okt. 19. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!