Nagy mennyiségű TV-paprikából mit csináljak? Lecsó és töltöttpaprika kizárva.
Direkt írta a kérdésben, hogy lecsó és töltött paprika KIZÁRVA. Erre mindenki erről a kettőről beszél :-)
[Én mondjuk házi ételízesítőt is csinálnék belőle, 1 kg paprikát összeturmixolok és 25 deka sót téve hozzá, kis üvegekbe rakva télen leves ízesítésre vagy hús pácoláshoz alapanyagnak kiváló.]
Egy finom sült paprika saláta receptje, ezt a lefagyasztott és megsütött paprikából is elkészítheted.
A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd rácson vagy sütőben jól megégetjük.
Nem szabad félni tőle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze. A megsült paprikákat egy edénybe rakjuk, besózzuk és lefödjük az edényt, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.
A külső, vékony héja egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla.
A héj lehúzásának módszere: a mosogató fölött megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan csorgatjuk a hidegvizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé forró).
Ilyen módon gyönyörűen meg tudjuk hámozni. Rögtön kevés olajba forgatjuk, majd ecetes cukros öntetet csinálunk és azt a paprikára öntjük, hűtőbe tesszük.
Az ecetes lé tetszés szerint módosítható annak függvényében,hogy ki mennyire édesen, ecetesen szereti. Sült húsokhoz kiváló savanyúság.
Tipp: a sült paprikát megtisztítva lefagyaszthatjuk, majd mielőtt használni szeretnénk kiolvasztjuk, majd az ecetes lével felöntve fogyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!