A kisgyermekek által szeretett sajtos (vagy sajtos tejfolos? ) tészta hogy keszul pontosan?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem ne bonyolíts túl.. Én felnőttként is jobban szeretem az egyszerű sajt+ tészta kombinációját ( tejfölt nem eszem meg) mint a carbonarat.. A besamelt egyenesen utálom. Puritánnak tűnik... De ha egyszer finom :) a gyerek amúgy is szeretik az ilyeneket.. Pl. Kakaós tészta.. Az is fura :)
Ha extrázni támad kedvem sajtszósszal csinálom. Kis tej felmelegítve bele egy tömlős sajt pl Sissy ami folyékonyabb, egy jó nagy adag reszeltsajtot beleolvasztok ( ha a gyerek bírja pici bors, ha a sajt nem elég sós az is megy bele.) ezt rakom a tésztára + reszeltsajtot a tetejére :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem tudom, más hogyan csinálja, nekem a sima tojásmentes kifőtt tészta egy csomó általam finomnak tartott sajttal a tetején különleges gasztroélmény :D Na ja, több év gluténmentesség és még több év szénhidrátszegény életmód után nekem ez nem hétköznapi étel, de régen is nagy tésztás voltam és a sajt is remek dolog. Tejfölös tészta, tojásos tészta, sajtos tészta, mind csodás. A cottage cheese inkább a túrós-tejfölös tésztához hasonlót ad, nem a rendes sajtosat, de az is jó.
Nem tudok róla, hogy lenne trükkje a sajtos tésztának, de nyilván vannak családi variációk. A többek által említett vaj tuti feldobja, ha elég finom a vaj, hatalmas különbség van a vajak, ahogy a sajtok között is. Félkemény zsíros sajt kell a sajtos tésztához, ha engem kérdezel, emmentáli, masdaamer, gouda, ezekkel szimpatizálok, a trappistát gyerekkoromban etette velem anyám és akkor se szerettem az akkori sima kisbolti rossz minőséget, 30 évig nem tudtam ránézni a trappistára, most már meg tudnám enni, de a párom megvétózza, hogy olyat vegyünk közös célokra, s nekem is vannak kedvencebbek. De sokan szeretik a trappistát is, stílusban az is rendes sajtos tészta.
Tésztában nekem a spagetti és a makaróni az, ami szóba jöhet, de ez egyéni, nem tudom, a gyerekeket érdekli-e. Biztos vannak kedvenceik nekik is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
25!
A vilagon senki definicioja meg velemenye nem erdekel. finom igy. Edes ES csipos egysyerre. menj mshohva kotozkodni
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia.. Nálunk is a úgynevezett amerikai sajtos tésztát eszik meg a gyerekek. Próbáltam azt a tejfölös egyszerű sajtos tésztát én is de nem ették meg. Én ezt a receptet használom. [link] Ha cheddar sajtot vásárolsz akkor arra figyelj ,hogy minőségi legyen pl : [link] [link]
sajt/csomagolt-sajtok/kemeny-sajt/mclelland-seriously-mild-voros-cheddar-kemeny-zsiros-Tapasztalaból írom ezek jól olvadnak és kellően tartalmaznak zsírt. Lehet már daraboltat kapni különbőző cheddar névvel ellátva de azok a sajtok csak színezék anyagban látszolag erősebben sárgág de nem elégzsírosak . Ezek a sajtok sütésnél sem müködnek jól. Nem lesznek elég nyúlosak és a színűk is elmegy.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
16
A mac and cheese NEM sajttal összekevert tészta szárazra sütve, ezt azért nem írhatja le valaki komolyan ...
Bechamel-es cheddarssz van rajta ...
Kérdező, nem tudok segíteni, ilyen ételt soha nem adtam a gyerekeimnek, amit kérdezel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én már lassan 20 vagyok és megis pont valamelyik nap gondoltam, hogy megennék egy jó kis sajtos-tejfölös tésztát.
Én nagyom szeretem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!