A kisgyermekek által szeretett sajtos (vagy sajtos tejfolos? ) tészta hogy keszul pontosan?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az "anyja" en lennék. :-)
Sok kisgyerek egyszeruen szereti a sajtos tesztat. Az enyem is bolondul a sajtert.
Gondoltam van valami elkeszitesi modja A "Sajtos tésztának". De akkor csak ennyi.
Talan a carbonarat kiprobalom, ehetobbnek tunik a fott teszta plusz sajt kombinacionak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nálunk nincs nagy divatja, de Amerikában pl. elképesztően népszerű, gyerekek és felnőttek körében is.
Mac n cheese = sajtos tészta. Semmi extra. Makaróni vagy szarvacska tésztából és kb. bármilyen sajtból áll, de a cheddar a legnépszerűbb. Kifőzöd a tésztát, összekevered sajttal, kicsit megsütöd, hogy összeolvadjon, a teteje ropogós legyen, és kész is. Így kicsit "készebb" lesz az íze, mint ha csak simán összekevernéd.
Nekem kicsit üres, én jobban szeretem a bolognait, vagy a túrós-tejfölös-baconos tésztát. :D
De ahogy már írták, a kicsik szívesebben esznek egyszerű ételeket, a sajtos tészta is ilyen. De nálunk a családból többen is szeretik, felnőttek is.
Azt leszámítva, hogy nem hagyományos magyar étel, és ezért nem olyan elterjedt, szerintem semmi furcsa nincs benne. Nem kell mindent élből elutasítani, ami nem pörköltnokedlivel. :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
15!
Nem semlegesít semmi semmit. Eszméletlen jó a kvaerős cucc a sok cukorral. Imádom. De amúgy is kicsit hibbant vagyok ezen a téren, szeretem pl a csípős paprikával bevont sosmogyorot csokival, a ropit csokival, borsot és cukrot is teszek a kaposztastesztara, stb
Kérdező,
A gyereknek a sima sajtos tészta jobban fog ízleni, mint a carbonara. Ja, a sajt mezei trappista legyen, semmi extra, ők még nem értékelik a parmezánt és tarsait
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az én unokáim imádják a sajtos tejfölös tésztát.
Így készítem:
A tésztát sós vízben kifőzöm, közben lereszelem a sajtot, (általában trapista vagy eidami sajtot)
Amikor a tészta megfőtt leszűröm, és egy evőkanálnyi vajjal és 2-3 kanál tejföllel elkeverem, ha kell sózom. (Van aki csak zsiradékkal keveri el, de én szeretem, ha a tészta felszívja a tejfölt, sokkal finomabb így) Kevergetve kis lángon felforrósítom.
Tányérra porciózom, a tetejére 1-2 evőkanál tejfölt teszek , és jó sok reszelt sajttal megszórom. Ha valaki leeszegeti a sajtot a tetejéről természetesen szórhat még rá. 😉
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha különlegesebb sajtos tésztát szeretnél, itt egy
Sült sajtos tészta recept.
250 g szarvacska tészta (vagy rövid makaróni)
5 dkg vaj
5 dkg finomliszt
2 dl zöldség alaplé
3 dl tej
20 dkg trapista sajt
20 dkg füstölt eidami sajt
1 evőkanál mustár
ízlés szerint szerecsendió, só, bors,
zsemlemorzsa
Kifőzöm a tésztát al dente, ugyanis a sajtmártás még puhítani fogja.
Közben megolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, és kifehéredésig keverem.
Beleöntöm a zöldség alaplevet és a tejet, kiforralom, jöhetnek a fűszerek (szerecsendió, só, bors, mustár), majd hozzászórom a lereszelt trapista sajtot.
Ha szépen összeolvadt az egész szósz, akkor jól összekeverem a tésztával és az egészet egy jénai tálba öntöm.
Ráreszelem a füstölt sajtot, megszórom a tetejét zsemlemorzsával, majd előmelegített sütőben 250 fokon kb. 25 percig sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!