2 kisgyereknek mit főzzek vacsorára?
8 és 12 éves, nagyon válogatós. Egyszerű dolgokat szeretik, pl. sajtos tészta, sonkás szendvics, de szeretnék valami kis kreativitást belevinni.
Van itthon
tészta, sajt, parmezan, répa (bár a zöldséget nem szeretik), sonka, szalonna.. ennyi kb.
Estére már nem kell főtt étel, ha ebédre azt kaptak.
A készleted nagyon behatárolja a lehetőségeket, de még lehet beszerezni egyéb hozzávalókat.
- lágy tojás, vajas pirítós
- főtt virsli mustárral
- melegszendvics
- körözöttel töltött paprika, zsemle
- kakaó kaláccsal
- házi édes túrókrém(mazsolával ha szeretik) valamivel
- ham and eggs
- gofri
- bundás zsemle/kenyér teával
- sült krumpli kechuppal
- májkrémes töltelékkel sült paradicsom
- stb.
- tejbegríz
Nálunk ezek mennek és nem preferáljuk a válogatást.
Ha maradni szeretnél a felsorolt alapanyagoknál, de előrukkolnál valamivel, ami fincsi nasi gyerekeknek és még laktató is, akkor íme az alábbi recept.
Én már többször elkészítettem, tényleg pillanatok alatt megvan. A liszttel óvatosan kell bánni, mert bekeményedik nagyon ha túl sok. Én nem méricskélem a mennyiséget a recept szerint, csak annyit teszek hozzá, hogy épp kitudjam formázni a gombócokat, de az sem baj, ha nem lesz gömbölyű, volt, hogy kanállal szaggattam bele a forró olajba.
Én mellé szoktam készíteni tejfölös, fokhagymás mártogatóst, ha a lángost szeretik, ezt imádni fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!