Mit főzzek egy ünnepi vacsorára?
Van itthon sok minden, és ha valami hiányozna, le tudok még szaladni a szomszédos boltokba.
Csak ötlet hiányzik, hogy mi legyen a házassági évfordulónkra holnap a vacsora.
Valami különlegeset szeretnék főzni, amit még eddig nem csináltam, négy személyre.
Nem vagyunk sem vegetáriánusok, sem vegánok, és senki nem különösebben válogatós a családban.
Előétel, főétel, és valami nem túl édes desszert kellene.
Köszönöm előre is a jó tippeket!
Én nem tudom, mi az az előétel. :) Mi levest szoktunk enni, ezért így javasolok menüsort.
Sütőtökkrémleves, vörösboros marhapörkölt, nokedli, tiramisu.
Zöldségleves, mézes-mustáros csirke, rizs, tokaji borhabkrém.
Tegnapra:
- leves: hagymaleves Gruyére sajttal
- főétel: csirkeszárnyat befűszereztem, tepsibe tettem
- mellé szórtam: nagy darabokra vágott fokhagymát, hagymát, paradicsomot, paprikát
- aláöntöttem fehérbort meg pici vizet
- köret szerencsediós krumplipüré volt meg majonézes kukorica
Ma pedig az "Osterchüetli"-t próbálom meg :D
De karácsonyra előételnek fokhagymás garnélát ettünk. Párom csinálta, bepácolta fogyhagymás-olívaolajba a rákot (só, bors, friss petrezselyemmel megszórva), aztán vajon kisütötte.
“Valami különlegeset szeretnék főzni, amit még eddig nem csináltam,
Akkor nehogy valami támpontot adj, hogy miket szoktál csinálni. Majd mi kitaláljuk, a Gyakori népe előveszi a kristálygömbjét, belenéz, utána küldi a menüsort az általad eddig sosem főzött ételek és desszertek alapján.
Előétel rákfalatkák vagy avocado tonhalkrémmel.
Gyömbérkrémleves.
Bélszín, vajon-mézen karamellizált körte és gránátalma salátával, lilaburgonya salátával.
Desszert egy finom krémes réteges torta. Én szeretem a meglepiket. Pl kívül feher de belül rikító piros epres torta. Stb.. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!