Ha takarmánykukoricát ledarálom és abból készítek pl puliszkát attól lesz bajom?
Nyilván nem mérgező az ember számára, legalábbis határozottan meglepődnék, de nyilván más az íze meg ilyenek.
A normális kukorica is olcsó, minek ezzel trükközni? Bár itt is valószínűleg az terem a szántóföldön, de előbb lopnék napraforgót, pedig azt sem szeretem.
Attól még lehet, hogy van rá okod és különben is, a kíváncsiság jó dolog, remélem, valaki majd tapasztaltabban és okosabban tud válaszolni.
Amíg volt földünk, mi otthon daráltuk az állatoknak a takarmánykukoricát. A kukorica saját termés volt.
Ha a nagymamám kukoricakását akart főzni, mindig a darált takarmánykukoricából főzte. Annyi volt, hogy nem az elején, hanem amikor már jó pár kiló le lett darálva, akkor tartotta alá a tálat, hogy tiszta legyen a dara (más termények, pl. takarmányborsó, búza, tritikálé is voltak darálva a darálóval).
Ugyanaz, mint a bolti kukoricadara, semmi különbség közte. Nyilván, ha a takarmánykukorica nem volt jól tárolva, s dohos, penészes, akkor nem ehető, de akkor mi a jószágnak sem adnánk. Illetve ha szemetes, szennyezett az alapanyag, akkor sem ennék belőle, de nálunk, saját terményről lévén szó, nem ez volt a helyzet.
A "takarmánykukorica" meg az "étkezési kukorica" ugyanaz, nincs semmi kölönbség köztük.
A "csemegekukorica" más fajta, de csak azért, mert az lassaban érik, ezért alkalmasabb arra, hoyg fött kukoricaként fogyasszák. De a takarmánykukoricát is lehet fözve is enni, csak az hamarébb megérik és akkor már nem jó ízü fözve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!