Zöldség mentes étel ötletek?
A krumplit nem igazán sorolnám kifejezetten a zöldségek körébe, ezért én sorolok néhányat abból is:
- krumplis tészta, túrós tészta, sajtos tészta, paprikás krumpli, krumplis tarhonya, krumpli püré, krumpli-fasírt, rakott krumpli, majonézes krumpli saláta
- palacsinta, tojásos nokedli, tojás pörkölt, tükör tojás
- szója kockából: brassói, borsos tokány, pörkölt
- rizs, köles, bulgur alapból fasírozott, kis húsgolyók, paradicsomos gombócok
A már említett húsétel nem zöldség körettel mellett ott van szinte minden édesség.
Ebben otthon vagyok, nálunk roppant gyakori étel a süti főételként. Kezdő ketogén diétázóként ezzel váltottam ki a szénhidrátot túlzottan hozó zöldségételeket, mivel sütit pofonegyszerű extrém szénhidrátszegényen sütni. De akárhogyan is csináljuk, ritkán van benne zöldség (mi speciel szeretjük a répa- és sütőtöktortát, az kivétel).
De ha rendesebb édes főételekre gondoltál, kérdező, akkor pl. grízes tészta lekvárral, szilvásgombóc (a krumplit én nem tekintem zöldségnek, de ilyen formában nem is érződik úgy, hogy hangsúlyozottan krumplis ételt eszel, úgyhogy lehet, hogy neked ez OK).... Részemről ennyi, én általában csak sütök egy tortát a leves után és kész.
A gyümölcsös ételekben is ritkán van zöldség. Leves, édesség, diós-mazsolás bonbon... Nem főételek, de azért az étrendet feldobják.
Aztán ott vannak a szénhidrátszegény húsmentes ételek is :) Tojásételek (a tojáspörkölt már rezegtetheti a lécet, bár ha a sült hagyma és a paradicsompüré okés, akkor lehet, hogy rendben lesz), olajos mag alapú ételek (azt hiszem, az átlagembernél ezek nem megszokottak, ketogén vagy paleo diétában annál inkább).... Ott vannak a tejtermékek is, a rántott sajttól a gyümölcsös túróig. Egy jó kis túrós pite pedig újfent elég tartalmas egy húsleves után...
Kásák (rizs, zab, köles, egyéb, elszántak ilyesmit is csinálnak olajos magvakból, de a zabkásába eleve remekül megy a kókusz, szerintem a mák is).
Ha van valami megszorítás a makrókra, kalóriamennyiségre, akkor jobban lehet szűkíteni a kört, csak a zöldségek és a húsok többségének kizárása még nagy változatosságot enged.
11!
Hag szerinted mi a krumpli, ha nem zöldség? Hús?
Sajnos én is így vagyok, mint te.
Az összes étel amit megeszek és el is tudok készíteni az ennyi:
Paprikás krumpli
Oxfordi húspogácsa
Fasírt
Stefánia
Mátrai borzas
Rántott csirkemell
Rántott párizsi
Túrógombóc
Vargabéles
Túrós tészta
Grízes tészta
Màkos tèszta
Bolognai spagetti
Csőben sült bolognai
Csőben sült sonkás penne
Sajtos-sonkás rántott palacsinta
Amit még megeszek de elkészíteni nem tudom az a kijevi jércemell és valami sajtos-sonkás hús (nem cordom bleu) és ennyi.
Csirkemellet szoktam mindenféle porral csinálni, de már én is mindent unok!
A hagymát mindenből kihagyom amihez kellene, a tojást is utálom úgyhogy nálam a stefánia is kolbásszal készül pl.
Levest nem tudok csinálni, egy félét eszek csak meg (ez is csak lé és tészta), de ezt is csak amikor rokonokhoz megyünk ebédre úgy évente 3x kb.
A köret nàlam is csak burgonya és rízs (nagyon ritkán kicsi kukoricàval) lehet, zöldség amig nagy ritkán megeszek az a tv paprika... Ennyi 😕
31 évesen ez nálam sem "tini hiszti", egyszerűen bármi mást kóstoltam eddig annak pocsék íze volt...
13!!!
Mert mi a rizs? Ugyanolyan semleges kaja a krumpli is!
15
A krumpli zöldség.
A rizs pedig gabonaféle. Azaz nem zöldség.
Sajnos igy nem tudsz annyira változatosan étkezni, főleg ha csak a csiket szereted.
De:
Nokedli, köles, rizs (sima, baran, vad...) tésztafélek, bulgur, árpagyöngy, búzaszemek, hajdina, quinoa, cous-cous
Csikéből mindenfélet lehet, paprikás, sült, grill, fűszeres mártásban elkészítve ragunak. Többfele ízesítessel végülis többféle étel.
Csirkés rakott teszta
Nem rendes panirban, hanem sörbundaban vagy keményítős bundában kirantva, esetleg párizsiasan
Hús melle gyümölcsmártások. Azz feldobni.
Mezes-mustáros ragu. Vagy csak mez-mustár-tejszín kompináció, s ráöntöd tesztára.
Tofu szóba jöhet? Mert az zöldségből van, csak azért?
Szejtán? Ha már kicsit eleged van a csikéből
Sajtfelfujt
Risotto (persze nem zöldséggel)
Burgonya igenis zöldség! e kérdés, hogy ettől eltekintve szereted e, mert akkor abbol is lehet csinálni egy csomó mindent
Levesnek pedig leveskocka+teszta estleg hozza egy kis csili vagy mas fűszer
Rántottleves kenyérkockával
Tojásleves
Ha nem zavar, hogy belefőtt, akkor húslevest is csinalhatsz, csak nem eszed meg a zöldséget
Lencseleves?
Krémlevesek
spenót-és sóska főzelék
parmezános csirke
sültbatata (ez egyébként kérdéses, de szerintem megennéd:D)
húsos, paradicsomszószos kaják
palacsináták
desszertek közül egy rakat van, gondolom a gyümölcsöket megeszed, te télre a puddingos, csokis, túrós, almás cuccok a legkelendőbbek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!