Hogyan főzzem a kölest, hogy legyen íze?
Figyelt kérdés
Rizsnél úgy szoktam, hogy zsírba dobom a fűszereket hagymát rizst 5-10 percig, és csak aztán öntöm fel vízzel és főzöm meg.
Így viszonylag kevés fűszerrel is jó íze lesz.
A kölesnél egyáltalán nem működik ez valamiért.
2018. szept. 30. 09:00
1/4 anonim válasza:
Tegyél bele TÖBB sót meg füszert!
2/4 anonim válasza:
A rizs semlegesebb ízű, mint a köles.
A köles egyedi ízét markánsabb fűszerezéssel tudod némileg elnyomni.
3/4 anonim válasza:
A kölesnek nagyon határozott, jellegzetes íze van, én csak vízben főzöm, kis sóval és kifejezetten ízes.
Természetesen ez még nem egy kész étel, zöldségekkel, szójaszósszal fel lehet dobni, ízesebb úgy, mint a rizs - de el tudom képzelni, hogy ez ízlelőbimbó és rizsfajta dolga.
4/4 anonim válasza:
A kölest csak fasírt készítésére használom, (Hó végén has telik vele!), mire azt begyúrom, a fokhagyma, stb. fűszerek megadják a kellő ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!