Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szalonnasütéshez nyársat...

Szalonnasütéshez nyársat szeretnék hozni az erdőből. Milyen fajta ág a legjobb?

Figyelt kérdés
Valaki azt mondta, hogy csipkebokor.

2018. szept. 28. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Teljesen mindegy. Úgyis parázson csinálod, szóval akár lehet száraz is, bár azt nehezebb lekérgezni.
2018. szept. 28. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A jó nyárs egyenes, mint a lénia, s érett, kemény vagy félkemény fából készül. Legjobb a mogyoró, de megfelel akármilyen fa, amelyik tömör, nem törik, nem hajlik túlságosan és jól faragható. Fontos, hogy ne legyen vastag bele, mert az ugyancsak meggyengíti a hegyét. Hossza, 100-120 cm legyen. Az a jó, ha egy kissé laposra faragjuk, hogy el ne forduljon rajta, amit rátűztünk. A boldogabbik vége pedig olyan vastag legyen, hogy el ne csússzon rajta a markunk.

Sütés előtt mindig olajozzuk be, így az étel ráragad.

2018. szept. 28. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Hát nem tudom, én amikor nyársat vágok, jó a legelső fa. Ha száraz nem darabok, ha nyers igen. Ennyi
2018. szept. 28. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
*faragok
2018. szept. 28. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

#1

Le kell kérgezni? Miért?

Félre ne érts, nem vitatkozni akarok, hanem tanulni!

Mert én még senkitől nem láttam lekérgezni, ezért én sem szoktam és csodás szalonnákat sütünk.

2018. szept. 28. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!