Melyik fajta rizs a legjobb? Ti mit használtok?
Figyelt kérdés
Annyira rossz a magyar rizs. Folyamatosan összetapad. Előtte mindig alaposan átmosom. De semmi. Már kipróbáltam azt is, hogy főzés közben lecseréltem a vizet, mert egyszerűen undorító fehér nyálkás az egész. És nem azért, mert szétfőzném... az időt betartom. A rizs részei nem egyenletesen főnek. Ettem már annyira finom rizst. A szemek nem voltak szétfőve... minden egyes darabot el lehetett választani és magába is tök fincsi volt. De a nevét nem tudom. Indiai családnál ettem.. de nem kérdeztem meg milyen rizst használtak.2009. okt. 11. 12:16
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem a rizstől függ, hanem az elkészítés módjától! Én soha nem főzöm a rizst! Kevés olajon megpirítom és felengedem annyi vízzel, ami pont ellepi, majd teszek bele egy kis sót, majorannát, borsot és egy leveskockát. Ha felforrt, akkor lehalkítom alatta a gázt, és teszek rá egy fedőt! Pár perc múlva, amikor már nem nagyon van alatta víz, akkor megkóstolom és ha félig puha, akkor már elzárom alatta a gázt, teszek a fedőre egy nedves konyharuhát és így hagyom megpuhulni. Nem tapad össze, hanem jó pergős lesz, de a kis olajtól mégsem lesz száraz.
2/5 anonim válasza:
Első vagyok: azt elfelejtettem, hogy a rizst soha nem mosom meg előtte, hisz akkor nem tudom megpirítani!
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszod... akkor kifogom próbálni a te ajánlatod... :)
2009. okt. 11. 12:25
4/5 anonim válasza:
Sokféle rizs van:
a BASMATI rizst tartják a legjobbnak.
nagyon finom illata és íze van a JÁZMIN rizsnek
Én szeretem a BARNA rizst is. (csak be kell áztatni a főzés előtt)
Menj el ázsiai kereskedésbe ott többféle rizst kaphatsz.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm... rákukkantottam a netre láttam ezt a fajta rizst... akkor azt is majd megpróbálom. :)
2009. okt. 13. 10:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!