Hogy kell Frankfurti levest csinalni?
Egy alapom mar van (fott krumpli es kaposzta amit nem akartam berantani fozeleknek). Ehhez szeretnek kulon fozni valamit, hogy ha a kettot osszekeverem, akkor Frankfurti leves legyen belole.
Ha valaki megadna az eredeti receptet, az is tok jo lenne. Abbol mar osszehozom. Csak meg sosem foztem Fr. levest.
Koszi
Nekem az alábbi receptem van. Remélem jó lesz.
• kelbimbó vagy kelkáposzta
• egész bors
• 2 gerezd fokhagyma
• karikára vágott virsli
• fűszerpaprika
• só
• kockára vágott burgonya
Megpucolom és megmosom a bimbókat, és egyszer átforralom. Ezt a vizet leöntöm, és hidegvízben leöblítem. Ezután felteszem főni a burgonyával, fokhagymával, borssal, sóval, fűszerpaprikával. Ha majdnem kész, lisztből és pirospaprikából vékony rántást készítek, és végül belerakom a szeletelt virslit. Egyet rottyantom, és kész.
Mennyiségek azért nincsenek mert mindent "gondolomra" szoktam főzni.
nálam:
- kis kockákra vágott 2 szem krumplit őrölt köményes, borsos, ételízesítős vízben a felcsíkozott fél fej kelkáposztával együtt felteszek főni + 2 gerezd összevágott fokhagymával ízesítve
- közben 2 ek olajon 1 ek lisztet pirítok, tűzről lehúzva 1 kk pirospaprikát keverek bele, felöntöm vízzel, bele fél doboz tejföl
- amikor megpuhult a krumpli a tejfölös rántással behabarom
- beleteszek 3-4 szál karikára vágott virslit, és egyet rottyantok rajta - kész
nagyon szeretem, ez a kedvenc levesem, nem tudom abbahagyni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!