Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem kedvenc sütirece...

Írnátok nekem kedvenc sütirecepteket?

Figyelt kérdés
36 hetes vagyok és már végig sütöttem az összes sütireceptemet oda-vissza. Szeretnék valamit újítani, de a neten levő sütik nem mindig jönnek be. Volt amit egy az egyben ki kellett dobnom. Lehet süti, torta vagy bármi amivel meglephetem a páromat és persze magamat is:) Ja és a babát is, mert az édestől mindig úgy mocorog:) Köszönöm előre is
2010. jún. 22. 20:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ez a világ legjobb sütije, és nem csak a neve miatt.

[link]

2010. jún. 23. 20:39
 12/12 anonim ***** válasza:

Fűszeres korong

Hozzávalók:

22 dkg liszt

17 dkg kristálycukor

17 dkg vaj

2 evőkanál rum

1 csipet só

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál őrölt fahéj

1/2 teáskanál őrölt koriander

1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

1/4 teáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

A sütőlemezt vékonyan kivajazzuk. A vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük. A lisztet, sót, szódabikarbónát, fahéjat, koriandert, szerecsendiót és szegfűszeget a vajas keverékhez adjuk, és mindent jól összedolgozunk. A rumot hozzáadjuk, és elkeverjük. A tésztakeverékből kis halmot formázunk és a sütőlemezre helyezzük. A tésztahalmocskákat villával lelapogatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt a tésztát aranybarnára sütjük. A kész korongokat kínálás előtt rácson hagyjuk kihűlni.

2010. jún. 28. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!