Mitől maradt kemény a kacsacomb?
Sütőben sütöttem, több mint 1,5 órát sült, kívülről szépen átsült, de belül kemény, rágós maradt.
Fehérbort öntöttem alá, fóliát raktam rá, majd a végén már fólia nélkül sütöttem.
Mit ronthattam el?
Rossz minőségű lehetett a hús(leértékelték)?
Elsö hiba a légkeverés, mert attól kiszárad az étel.
Második, hogy túl magas a höfok, így nincs ideje megpuhulni, a párolást max. 150 fokon célszerü végezni.
Harmadik, amit belinkeltél receptet, az csak egész foatal kacsával müködhet esetleg. MIután átpirítod a külsejét, utána kevés vizet vagy vörösbort öntve alá lefedve addig kell párolni, amíg megpuhul - ez kb egy óra comb esetén -, és utána letakarás nélkül át kell sütni, hogy megpiruljon.
A helyedben kevés folyadékkal visszatenném a sütöbe alacsonyabb höfokon, és ha megpuhult, akkor sütnem pirosra.
Már mindegy, kivágtam a kukába 😂
Csak azért tettem fel a kérdést, mert szeretek tanulni a hibáimból. 1. számú hiba volt megvenni azt a húst, piacon hentesnél többet nem veszek semmit, az is biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!