Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől maradt kemény a kacsacomb?

Mitől maradt kemény a kacsacomb?

Figyelt kérdés

Sütőben sütöttem, több mint 1,5 órát sült, kívülről szépen átsült, de belül kemény, rágós maradt.

Fehérbort öntöttem alá, fóliát raktam rá, majd a végén már fólia nélkül sütöttem.

Mit ronthattam el?

Rossz minőségű lehetett a hús(leértékelték)?



2018. szept. 16. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Magas hőfokon, a szükségesnél rövidebb ideig sütötted.
2018. szept. 16. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

[link]


Itt pl 45-50 percet írnak 190-200 C-on.


Én 170 légkeverésessen sütöttem 1.5 órát..

2018. szept. 16. 15:06
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

Elsö hiba a légkeverés, mert attól kiszárad az étel.

Második, hogy túl magas a höfok, így nincs ideje megpuhulni, a párolást max. 150 fokon célszerü végezni.

Harmadik, amit belinkeltél receptet, az csak egész foatal kacsával müködhet esetleg. MIután átpirítod a külsejét, utána kevés vizet vagy vörösbort öntve alá lefedve addig kell párolni, amíg megpuhul - ez kb egy óra comb esetén -, és utána letakarás nélkül át kell sütni, hogy megpiruljon.


A helyedben kevés folyadékkal visszatenném a sütöbe alacsonyabb höfokon, és ha megpuhult, akkor sütnem pirosra.

2018. szept. 16. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Már mindegy, kivágtam a kukába 😂


Csak azért tettem fel a kérdést, mert szeretek tanulni a hibáimból. 1. számú hiba volt megvenni azt a húst, piacon hentesnél többet nem veszek semmit, az is biztos.

2018. szept. 16. 15:38
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Az a legjobb, ha lábasban párolod, és ha már megpuhult, akkor pirítod meg a sütőben. Azt hiszem, a vörösbor sem használt neki, mert összerántotta a rostokat.
2018. szept. 16. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a húsnak semmi baja nem volt. Légkeverésre tettél kacsacombot 170 fokra, másfél órára: te rontottad el.
2018. szept. 16. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Tényleg kidobtad a szemétbe?
2018. szept. 17. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
73%
Igen, a kérdezö képes erre. Azt még nem tanulta meg, hogy ételt nem dobunk ki (kivéve, ha tényleg megromlott, és ezért egészségre veszélyes!, esetleg, ha szénné égett), ha valami nem jól sikerül, akkor még mindig lehet rajta javítani, mert az élelmiszer értékes dolog, pazarolni nem szabad!
2018. szept. 17. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!