Mondanátok olyan nyúlhús recepteket a paprikáson kívül, amibe apróra vágott hús is jó (ilyen van lefagyasztva)?





- Vadast biztosan csinálnék belőle
- Sózd be, forgasd paprikás lisztbe, hirtelen süsd át, és bármilyen mártás pl. tejfölös-fokhagymás, hasonló pikáns mártás + rizsköret, hasonlókkal szerintem fincsi lenne





Pecsenye nyúl szőlővel
Egy serpenyőben vajat hevítek, megsütöm benne a szárazra törölt húsdarabokat, (fontos, hogy vaj legyen) egyszerre csak keveset, hogy süljenek és ne párolódjanak.
Amíg a hús pirulgat, finomra vágok egy kis fej vöröshagymát, és leszemezek 2 fürt nagyszemű szőlőt. Lehet az egyik piros a másik fehér szőlő.
Egy tűzálló tálba teszem az elősütött húsokat, sózom, megszórom frissen őrölt borssal.
A visszamaradt vajon megfuttatom a vöröshagymát, egy gerezd préselt fokhagymát és felöntöm 1-2 dl száraz fehérborral, kiforralom, a nyúlra locsolom, ha van, egy ágacska kakukkfüvet is teszek rá majd 180°C sütőben 25-30 percig lefedve sütöm.
Ezután rászórom a szőlőt, visszatolom a sütőbe és fedő nélkül addig sütöm, amíg a szőlőszemek kifehérednek, opálossá válnak.
Burgonyapürével tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!