Miért esik össze sütés után a banános muffinom!?
Figyelt kérdés
Olyan szépen feljött a sütőben, és mikor kivettem, és pár perc múlva visszatértem a konyhába össze volt esve. Mit csinálhattam rosszul?2010. jún. 22. 10:12
2/7 anonim válasza:
Akkor fel sem jött volna ha nem tesz bele, de szerintem minden süti így jár:)Nekem legalábbis így van:)))
Mit tudsz tenni?Fogalmam sincs:SIgazából én arra gondlnék,hogy a hirtelen hőmérséklet változástól, azért nem mindegy,hogy egy 90fokos sütő és egy 25 fokos lakás:)Próbáld csökkenteni a hőmérsékletet a sütőben vagy alapból kis fokon süss
3/7 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem szabadott volna rögtön kivenni?? Tettem bele sütőport természetesem. Egyébként egy csokis muffin receptben nem kell sütőpor, csak szódabikarbóna, és az nem szokott összeesni, hanem olyan guszta levegős a muffin sütés után.
2010. jún. 22. 10:32
4/7 anonim válasza:
használj kevesebb sütőport vagy inkább szódabikarbónát helyette...és ne kavard össze a muffintésztát...a folyékony adalékokat+ a cukrot külön összekevered, a száraz adalékokat is külön összekevered, majd a folyékonyt a szárazba öntöd, rádobod a gyümölcsöt és egy nagy lapáttal összeforgatod, minél kevesebb mozdulattal, ne vigyél be sok levegőt
5/7 anonim válasza:
én is a kevesebb sütőport ajánlom. Én nekem is mindig össze esett, és kevesebbel, már ilyen nem fordul elő
6/7 anonim válasza:
Szerintem nem szabad rögtön kivenni. Amikor látod rajta, hogy majdnem megsült, akkor lekapcsolhatod a sütőt, és kicsit még nyugodtan bent hagyhatod a sütit, így még sül is egy darabig, és a sütővel együtt hűl le.
Amúgy amikor ránéztem a kérdésre, azt hittem, hogy valaki elájult sütés közben XD
7/7 anonim válasza:
Én rögtön ki szoktam venni minden sütit, és nagyon sokszor csinálok muffint,mert egyszerűen imádom=) Na szóval,a banán a ludas=) Ez tuti biztos...Mivel a levegős muffinba az még mindig nehéznek minősül ezért összerántja a dolgokat.Szerintem ez a helyzet,de nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!