Ha 12.50-kor lett kész a rizs és én 14.50kor tettem hűtőbe és ettem is belőle, akkor még nem volt későn, ugye?
Eztán úgy gyorsítsd a kész étel kihűlését, hogy egy tálba hideg vizet engedsz és ebbe teszed bele az kész ételt az edényében. Ha gondolod, cserélj többször hideg vizet.
Nézetem szerint semmi bajod nem lesz a leírtak miatt.
2 óra rövid idő egy ételnek szobahőmérsékleten. Mi jóval tovább kint tartjuk, majd 4 napig esszük, ennyi alatt nem szokott megromlani (igaz, nincs hőség a konyhában, de 2 óra tényleg elég rövid idő, semmiképp nem aggódnék).
A vízhűtés szerintem rizsnél kevésbé fontos, bár attól függ, mennyit főz az ember, de amikor 5-6 kiló ételt főzünk, akkor szükséges, mert 10 óra alatt sem hűlne ki, márpedig ennyi étel elég sokára fogy el. Nagyon hatékony, nekem van egy igen nagy és vastag ajándék serpenyőm, ami leginkább csak vízhűtésre jó, mert leragadnának benne az ételek. Párszor kicserélem a vizet és viszonylag hamar lehűti a sok ételt is.
Miért, milyen betegséget lehet kapni tőle?
Szerintem baromi felesleges azért kilocsolni 30 liter tiszta vizet, hogy fél órával hamarabb hűljön ki a rizs...
2 óra alatt még lehet ki sem hűlt teljesen, hogy hűtőbe tudd tenni. Pláne, ha fedő volt rajta.
Ennyi idő alatt semmi baja nem lesz. Nálunk délután kész a kaja és még estig ott van a gázon, és utána kerül hűtőbe, már ha marad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!