Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meggyes pite: hozzávalók?

Meggyes pite: hozzávalók?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Életemben először próbálok sütni, de elakadtam. Olyan kérdésem lenne, hogy amikor azt írják egy receptben, hogy "margarin" akkor azt a sima kenyérre kenhetőt vagy a sütőmargarint értik? Van ahol sütőmargarinnak, máshol csak sima margarinnak írják illetve van olyan, ahol vaj vagy margarin helyett zsírt írnak (hozzávalók: 25 dkg zsír vagy vaj.) Milyen zsír?
2010. jún. 21. 09:34
 1/5 anonim ***** válasza:

A kockamargarint értik margarin alatt, pl a Rama sütőmargarint, nem a dobozos kenyérre kenhetőt.


Zsír alatt a fél kilós dobozos kiszerelésben kapható sertészsírt értik.

2010. jún. 21. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:

uhh. :D

na szóval: vaj az általában, sőt sütő vaj/maragarin kell! a tvben is reklámozzák, pl a rama. semmiképp nem a kenyérre kenhető.

ha pedig zsírt ír, akkor sima pl. disznózsír. ami otthon van. :D

2010. jún. 21. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
De a disznózsírtól nem lesz érdekes íze?
2010. jún. 21. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem, nem érezni rajta a zsír ízét, ne félj. Nem kell bele olyan sok, ill a többi hozzávaló elnyomja. A bolti zsírnak amúgy sincs "disznóíze" általában.
2010. jún. 21. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Akkor kipróbálom.. Köszi!
2010. jún. 21. 10:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!