Csokipasztilla helyett táblacsoki?
Csinálni szeretnék csoki mousse tortát. Néztem recepteket és mindenhol pasztillát olvasztottak meg. Az érdekelne, hogy ugyanolyan jó lesz a táblacsoki is (állaga vagy akármi nem változik, nem lesz rossz tőle ) vagy inkább pasztillát tegyek bele?
Valamint táblacsoki és táblacsoki között van különbség? (Azon kívül, hogy van rossz olcsó és drága minőségi csoki is)
Nem vagyok egy gyakorlott cukrász, születésnapra szeretnék kedveskedni, úgyhogy minden segítő választ nagyon szépen köszönök.
Szia!
Süteményhez szerintem nem kell nagyon drága csoki. Én a Lidl-ben szoktam venni kb. 160 Ft-ért a 100 g-os étcsokit, és süteménybe teljesen jó. Bizonyos süteményekhez még a rossz minőségű csokinyulak is felhasználhatók, de az azért már gyakran érződik az eredményen, hogy nem az igazi.
Teljesen jó a tábláscsoki is. Ha nem olvasztott verzióban kell csak késsel kockázd kisebb darabkákra.
Én is lidlössel szoktam sütni a műanyag csomagossal az talán 200ft. Magában is finom csokik :)
Főzőcsokoládét keress, minden nagyobb áruházban van a cukrászdolgok mellett, vagy étcsokit (abból a nagyobb százalék jobb). Tejcsoki nem jó.
Pasztilla könnyebben olvad, ha meg csokidarabnak kell, akkor nem kell bénázni az apróra töréssel, azért ajánlják jobban. Nálunk nem olyan elterjedt, külföldi receptekben jellemzőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!