Hogyan lehet ízes kemény fürjtojást készíteni?
A problémám az az lenne, hogy amikor elkészül a kemény fürjtojás akkor belerakom egy erős fűszeres olívaolajba utána rögtön a hűtőbe, de egy hét után is nem képes átvenni az ízét.
A bolti változat meg olyan hogy az egész fürjtojás a beljese is jó fűszeres ízes. Hogyan csinálják? Több ideig kéne hagynom az olívaolajba vagy hol rontom el a dolgot?
A füstölés is segít rajta de úgy sem az igazi...
Szerintem valamilyen páclében kellene ízesítened, pár napig aztán a hosszabb tárolhatóság érdekében leszűrve üvegbe tenni és felönteni olajjal.
Én húsvétkor szoktam pácolt tojást készíteni, de nem olajos pácban, ezt a receptet használom.
Ecetes – pácolt – tojás
tojás, kis méretű (S)20 db ,
víz 7 dl
cukor 4 dkg
só 6 dkg
gyümölcsecet 1.5 dl
vöröshagyma, közepes 2 db
fokhagyma 4 gerezd
bors 2 teaskanal
mustármag 2 teaskanal
köménymag 1 teaskanal
borókabogyó 10 db
babérlevál 3 db
kakukkfű ág 2 db
csili ízlés szerint
kapor ízlés szerint
A tojásokat keményre főzzük, majd félig kihűtjük és megpucoljuk (pl. egy kisebb csavaros üvegbe dobjuk annyi vízzel, ami a tojást félig elfedi. Addig rázzuk, míg a fele héja lejön, a többi már a kezünkben marad, ha megfogjuk). A cikkekre vágott hagymát (ha szép, maradhat a héja us, had színezzen) szárazon, vagy minimális olíva olajjal a vágási felületeiken arany színűre pirítjuk.
Kiválasztunk egy olyan zárható tetejű üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is.
A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforraljuk; az üvegedénybe tesszük a tojásokat, a hagymát, a fokhagymát, és a kissé megnyomorgatott fűszereket, majd felöntjük a forró lével, kihűtjük. Lezárva fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Érlelési idő minimum 3 nap, de 2-3 hétig biztos eláll(na, ha hagynánk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!