Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet ízes kemény...

Hogyan lehet ízes kemény fürjtojást készíteni?

Figyelt kérdés

A problémám az az lenne, hogy amikor elkészül a kemény fürjtojás akkor belerakom egy erős fűszeres olívaolajba utána rögtön a hűtőbe, de egy hét után is nem képes átvenni az ízét.


A bolti változat meg olyan hogy az egész fürjtojás a beljese is jó fűszeres ízes. Hogyan csinálják? Több ideig kéne hagynom az olívaolajba vagy hol rontom el a dolgot?


A füstölés is segít rajta de úgy sem az igazi...



2018. aug. 10. 09:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem valamilyen páclében kellene ízesítened, pár napig aztán a hosszabb tárolhatóság érdekében leszűrve üvegbe tenni és felönteni olajjal.

Én húsvétkor szoktam pácolt tojást készíteni, de nem olajos pácban, ezt a receptet használom.


Ecetes – pácolt – tojás


tojás, kis méretű (S)20 db ,

víz 7 dl

cukor 4 dkg

só 6 dkg

gyümölcsecet 1.5 dl

vöröshagyma, közepes 2 db

fokhagyma 4 gerezd

bors 2 teaskanal

mustármag 2 teaskanal

köménymag 1 teaskanal

borókabogyó 10 db

babérlevál 3 db

kakukkfű ág 2 db

csili ízlés szerint

kapor ízlés szerint

A tojásokat keményre főzzük, majd félig kihűtjük és megpucoljuk (pl. egy kisebb csavaros üvegbe dobjuk annyi vízzel, ami a tojást félig elfedi. Addig rázzuk, míg a fele héja lejön, a többi már a kezünkben marad, ha megfogjuk). A cikkekre vágott hagymát (ha szép, maradhat a héja us, had színezzen) szárazon, vagy minimális olíva olajjal a vágási felületeiken arany színűre pirítjuk.

Kiválasztunk egy olyan zárható tetejű üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is.

A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforraljuk; az üvegedénybe tesszük a tojásokat, a hagymát, a fokhagymát, és a kissé megnyomorgatott fűszereket, majd felöntjük a forró lével, kihűtjük. Lezárva fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Érlelési idő minimum 3 nap, de 2-3 hétig biztos eláll(na, ha hagynánk).

2018. aug. 10. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem nem olajban pácolják!
2018. aug. 10. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!