Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy tálca tanyasi csirkesz...

Van egy tálca tanyasi csirkeszárnyam, valamint egy zacskó készen vásárolt teriyakim. Lehet-e ezekből finom sültszárnyat készíteni?

Figyelt kérdés

2018. júl. 23. 22:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Csirkeszárny teriyaki páccal


Hozzávalók:


1 kg csirkeszárny

2 ek olaj


pác:


1 dl Teriyaki szósz

3 ek ketchup

3 ek szójaszósz

1 ek chiliszósz

1 kk gyömbérpor vagy diónyi friss reszelt gyömbér

2 ek barnacukor

2 ek méz

3 gerezd fokhagyma

kevés frissen őrölt bors


Elkészítése:


A pác hozzávalóit egynemű marináddá keverjük, majd beleforgatjuk a megmosott, leszárított csirke szárnyakat. 1 éjszakán át a hűtőben érleljük, ennyi idő alatt az ízek finoman beszivárognak a húsba.

A csirkeszárnyakat egymás mellé helyezzük a sütőtálban, ráöntjük a pácot, meglocsoljuk az olajjal, fóliával letakarva puhára pároljuk.

Mikor a hús puha (kb 45 perc) levesszük róla a fóliát és a mártással sűrűn locsolgatva ropogósra sütjük. Friss salátával azonnal tálaljuk.

2018. júl. 23. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Eredetileg csirkemellel készül, de finom ízekre vágott csirkeszárnyból is.

Teriyaki csirkeszárny

Hozzávalók:


1 kg az izületeknél szétvágott.csirkeszárny

1/4 csésze szójaszósz

1/4 csésze barna cukor

2 gerezd fokhagyma

1/4 teáskanál friss gyömbér

Elkészítés:


1. A feldarbolt csirkét pirítsuk meg 1-2 evőkanál olajon egy serpenyőben, de épp csak annyira, hogy a külseje barnás színt kapjon – nem kell rendesen átsütni a húst.


2. Ezután adjuk a serpenyőbe a fokhagymát és a gyömbért, majd a cukrot és a szójaszószt is, és hagyjuk, hogy a mártás összeforrjon a hússal. Ebben a szószban főzzük puhára a húst!


3. A főzés végére nem szabad túl sok szósznak maradnia a serpenyőben, az a lényeg, hogy jól bevonja a húskockákat.


4. Tálaljuk némi szezámmaggal és karikára vágott újhagymával

2018. júl. 23. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezt nagyon finomnak képzelem.

A baj, hogy éppen elfogyott a szójaszószom, gyömbérem pedig nem is volt. Fontosak? Akkor holnap beszerzem. A húst most tettem át mélyhűtőből, holnapután szándékozom megsütni.

Köszönöm a remek receptet, a segítséget. Viszont kívánok finomságokat.

2018. júl. 23. 22:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Bocs.

#2. Válaszban elfelejtettem írni, hogy a szósz helyettesíthető a készen vett teriyaki szósszal.

Tehát a szójaszósz+barnacukor helyett használj fél csésze teriyaki szószt.A friss fokhagyma és a gyömbér íze és illata semmihez sem hasonlítható, ha teheted egy kevés gyömbért vegyél hozzá.

2018. júl. 24. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!