Van egy tálca tanyasi csirkeszárnyam, valamint egy zacskó készen vásárolt teriyakim. Lehet-e ezekből finom sültszárnyat készíteni?
Csirkeszárny teriyaki páccal
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
2 ek olaj
pác:
1 dl Teriyaki szósz
3 ek ketchup
3 ek szójaszósz
1 ek chiliszósz
1 kk gyömbérpor vagy diónyi friss reszelt gyömbér
2 ek barnacukor
2 ek méz
3 gerezd fokhagyma
kevés frissen őrölt bors
Elkészítése:
A pác hozzávalóit egynemű marináddá keverjük, majd beleforgatjuk a megmosott, leszárított csirke szárnyakat. 1 éjszakán át a hűtőben érleljük, ennyi idő alatt az ízek finoman beszivárognak a húsba.
A csirkeszárnyakat egymás mellé helyezzük a sütőtálban, ráöntjük a pácot, meglocsoljuk az olajjal, fóliával letakarva puhára pároljuk.
Mikor a hús puha (kb 45 perc) levesszük róla a fóliát és a mártással sűrűn locsolgatva ropogósra sütjük. Friss salátával azonnal tálaljuk.
Eredetileg csirkemellel készül, de finom ízekre vágott csirkeszárnyból is.
Teriyaki csirkeszárny
Hozzávalók:
1 kg az izületeknél szétvágott.csirkeszárny
1/4 csésze szójaszósz
1/4 csésze barna cukor
2 gerezd fokhagyma
1/4 teáskanál friss gyömbér
Elkészítés:
1. A feldarbolt csirkét pirítsuk meg 1-2 evőkanál olajon egy serpenyőben, de épp csak annyira, hogy a külseje barnás színt kapjon – nem kell rendesen átsütni a húst.
2. Ezután adjuk a serpenyőbe a fokhagymát és a gyömbért, majd a cukrot és a szójaszószt is, és hagyjuk, hogy a mártás összeforrjon a hússal. Ebben a szószban főzzük puhára a húst!
3. A főzés végére nem szabad túl sok szósznak maradnia a serpenyőben, az a lényeg, hogy jól bevonja a húskockákat.
4. Tálaljuk némi szezámmaggal és karikára vágott újhagymával
Köszönöm, ezt nagyon finomnak képzelem.
A baj, hogy éppen elfogyott a szójaszószom, gyömbérem pedig nem is volt. Fontosak? Akkor holnap beszerzem. A húst most tettem át mélyhűtőből, holnapután szándékozom megsütni.
Köszönöm a remek receptet, a segítséget. Viszont kívánok finomságokat.
Bocs.
#2. Válaszban elfelejtettem írni, hogy a szósz helyettesíthető a készen vett teriyaki szósszal.
Tehát a szójaszósz+barnacukor helyett használj fél csésze teriyaki szószt.A friss fokhagyma és a gyömbér íze és illata semmihez sem hasonlítható, ha teheted egy kevés gyömbért vegyél hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!