A zabpelyhem megbolyhosodott, hibás tárolás miatt. Meg lehet valahogy mentei egy részét?
Papírdobozban tároltam, kb 20-25 fokos garázsban, de tuti nem szokott feljebb menni a hőmérséklet, ahol tároltam egy papírdobozban jó egy kiló zabpelyhet.
Lehet, hogy a zárt doboz hőt termelt? Vagy a szekrény? Garázsban levő szekrényben tároltam a zabpelyhet.
Azt tapasztaltam -1-2 hónapja vettem zabot, nem nyúltam hozzá azóta-, hogy a papírdoboz oldalán (amiben tároltam) szürkés "bolyhos porcicák" voltak, bár nem volt szaga.
Egyetlen fél kilós zabpehely zacsi menekült meg teljesen, ami alufóliás műanyag zacsis volt, míg a papírdobozosak belül PIROS foltokat hagytak, kívül meg volt ez a szürkés porcicaszerűség...
Szóval volt a nagy cipős doboz, az is "porcicás" volt (ez kívül-belül), valamint a benne levők közül a papírdobozos zabpelyhek is, kívül. Belül meg valami pirosas nyomok...
Nem penésznek látszott. Esélyesen egerek tették, nem?
Meg lehet menteni legalább egy részét? Ha igen, hogyan?
Ami csúnyának látszott, azon pelyheket kidobtam, a többit átraktam egy műanyag tálba. Mégis, e tálból amikor pároltam zabpelyhet a szokásos módszeremmel, fura íze lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!