Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináltok tökfőzeléket?

Hogy csináltok tökfőzeléket?

Figyelt kérdés
Nem fagyasztott tökből gondolom.
2010. jún. 20. 10:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hagymát dinsztelek zsiradékon. majd rá a tököt, kis sóval. Lefed, párol. Ha puha, akkor besüritem 1 tejfölbe kevert lisztel/esetleg keményitővel/. Majd rengeteg kaporral, egy csepp ecettel, cukorral izesitem. Vigyázz, a liszttel tovább kell "gyöngyöztetni", mig a keményitővel épp csak egyet buggyanjon.A kapor azért a végén, mert a sok főzéstől elveszti at aromáját. Én fehéren szeretem, de van aki tesz pirospaprikát a hagymára. Jó étvágyat!
2010. jún. 20. 10:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is így, ahogyan az első. Annyi hogy én teszek bele piros paprikát egy kicsit és cukrot azt nem. Habár én a kaprot már előbb belerakom, ezt jó tudni, hogy elmegy az aromája. De finom szokott lenni :)
2010. jún. 20. 10:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is teszek bele pici paprikát.)
2010. jún. 20. 11:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Én még egy kis fokhagymát is szoktam belefőzni!
2010. jún. 20. 11:47
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm ,holnap ez lesz az ebéd :)
2010. jún. 20. 14:36
 6/6 anonim ***** válasza:
1 kg tökhöz 1 vöröshagyma, 1 tejföl. Én a dinsztelt hagymára teszek egy kávéskanál pirospaprikát (ez kicsit savanyítja/ízesíti). Erre dobom a tököt, némi vegetát és a fél csokor kaprot összevágva, kevés sót. Csak friss kaporból szeretem, a szárított nem jó, meg az se, amit a fagyasztott tökhöz hozzáraknak. Nem lesz íze. Ha megfőtt a tök, 1 tejföllelel és 1 kanál teljes kiörl. liszttel behabarom, beleszórom a maradék fél csomag kaprot, készre sózom, és addig főzöm, amíg a liszt megfő. SOHA nem teszek bele ecetet, utálom, ha ezzel savanyítják a főzeléket, nem bírom megenni. Meg állítólag nem ízesítésre kell az ecet, hanem hogy ne főjjön szét a tök. Nekem anélkül se fő szét. A keményítőt se csípem, kocsonyás állaga lesz tőle a főzeléknek.
2010. jún. 21. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!