Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet még csinálni a...

Mit lehet még csinálni a kakaós csiga kelttésztájából?

Figyelt kérdés
Nagy adag kelttésztát csináltam, de nem akarok az egészből kakaósat csinálni.
2008. nov. 2. 18:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Lekváros buktát, túrós batyut, fahéjas csigát, mákos kiflit, almás táskát... Szóval egy csomó mindennel megtöltheted a kelttésztát.
2008. nov. 2. 18:37
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi!! az almás táskát hogy kell?
2008. nov. 2. 19:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
ÉN lereszelem az almát, s kis vajon megsütöm, közben teszek rá cukort, és fahéjat. Mikor elfőtte a levét, s olyan pépes állagú, akkor kész. A kelt tésztát kinyujtod, kockákat vágsz belőle, közepébe teszed a tölteléket, négy sarkát össze csíped, s mehet a kiolajozott tepsibe.
2008. nov. 2. 19:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én az első válaszoló vagyok, és hasonlóan csinálom mint az előttem szóló. A reszelt elmát megpárolom (nem szoktam alá tenni semmit, teflon lábasban nem ég oda), egy kis cukorral, fahéjjel ízésítem, és fontos, hogy keverek hozzá egy kis grízt, ami megakadályozza, hogy túl sok levet eresszen. Amikor pépes állagú akkor a knyújtott tésztát négyzetekre vágom, és beletöltöm. Nagyon finom :).
2008. nov. 2. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!