Pizzás csiga - TI hogy csináljátok?
Tésztához hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2,5-3 dl tej
2 tojás sárgája
5 dkg margarin
kevés cukor
só
3 dkg élesztő
Töltelék:
1 Globus pizzakrém
Konzerv kukoroca vagy ananász, attól függ, mi van otthon
sajt
Az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrom, és meleg helyen hagyom egy órát állni.
Aztán kb 1 cm vastagra nyújtom a tésztát, rákenem a pzzakrémet, megszórom kukloricával, vagy ananásszal, összetekerem a tésztát, és kb 2 cm vastag csigákat vágok le. Kizsírozott tepsiben megszórom sajttal és addig sütöm, amig szépen meg nem pirul. Időt nem írok, mert az én sütőm elég gáz... de amúgy finom szokott lenni a végeredmény.
A Tészta nekem is az mint ahogy az első válaszoló írta.
Töltetéknek még rakok bele sonkát.
Pizzacsiga
Hozzávalók:
A tésztához:
2 dl tej,
1 kávéskanál cukor,
2 dkg élesztő,
40 dkg liszt,
4 evőkanál olaj,
1 kávéskanál só.
A töltelékhez:
Pizzakrém
Ketchup
vöröshagyma
Só, bors
30 dkg gépsonka
egy doboz kukoricakonzerv
Sajt
A langyos tejet a cukorral meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, jól elkeverjük, lefedjük, és meleg helyen 10 percig kelesztjük, azaz “felfuttatjuk''. Aztán:
A lisztet és a sót egy keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a 4 evőkanál olajat Jól összegyúrjuk (ha kell vizet, lehet hozzá tenni nyugodtan) Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére, kb. 30 percig kelesztjük. Lisztel leszórt gyúródeszkán nagyjából a tepsi méretére gyúrjuk sodrófával.
Ezután elkészítjük a tölteléket!
A vöröshagymát és a gépsonkát kockákra vágom, és olajon megpirítom. Ezután hozzáadom a pizzakrémet, majd ketchup-pal hígítom. Hozzáöntöm a lecsöpögtetett kukoricát, majd összefőzöm az egészet, de épp csak annyira, hogy egyet rottyanjon. Ha szükséges sózom, borsozom.
A kinyújtott tészta felső felén egyenletesen szétoszlatom a tölteléket, majd magam felé feltekerem. Szeleteket vágok belőle, és ezeket fektetem a tepsibe, és mehetnek is a sütőbe. A sütés utolsó szakaszában megszórom a tetejüket reszelt sajttal és kész is. Azt, hogy hány fokon hány percig szoktam sütni, nem tudom, figyelni szoktam, hogy mikor lesz jó.
Mártogatósnak fokhagymás tejfölt szoktam kínálni (néha egy két kanál kefírrel hígítom), amit vegetával ízesítek.
[link] - ez az én művem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!