Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzás csiga - TI hogy csinálj...

Pizzás csiga - TI hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Saját receptekre, tippekre, ötletekre lennék kíváncsi :)
2009. szept. 27. 15:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tésztához hozzávalók:

0,5 kg liszt,

2,5-3 dl tej

2 tojás sárgája

5 dkg margarin

kevés cukor

3 dkg élesztő

Töltelék:

1 Globus pizzakrém

Konzerv kukoroca vagy ananász, attól függ, mi van otthon

sajt


Az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrom, és meleg helyen hagyom egy órát állni.

Aztán kb 1 cm vastagra nyújtom a tésztát, rákenem a pzzakrémet, megszórom kukloricával, vagy ananásszal, összetekerem a tésztát, és kb 2 cm vastag csigákat vágok le. Kizsírozott tepsiben megszórom sajttal és addig sütöm, amig szépen meg nem pirul. Időt nem írok, mert az én sütőm elég gáz... de amúgy finom szokott lenni a végeredmény.

2009. szept. 27. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A Tészta nekem is az mint ahogy az első válaszoló írta.

Töltetéknek még rakok bele sonkát.

2009. szept. 27. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
És ebből kb hány csiga jön ki? :)
2009. szept. 27. 21:07
 4/9 anonim ***** válasza:
kb 8-10 csiga szokott lenni, de nem sokáid, mert rájárunk. Tehát meg is duplázhatod az adagot.
2009. szept. 28. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Hmm akkor ebből bizony dupla adag lesz ;) Köszönöm a segítséget.
2009. szept. 28. 22:28
 6/9 anonim válasza:
És nektek nem lesz kemény a tészta?
2010. márc. 9. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
Mi lessz ha az egész tjást belelököm?:) Amugy ez a recept télleg bevált azaz jó?:) mert akkor kipróbálom :)
2010. márc. 9. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
én venni szoktam, am épp most eszem
2010. ápr. 23. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Pizzacsiga


Hozzávalók:


A tésztához:


2 dl tej,

1 kávéskanál cukor,

2 dkg élesztő,

40 dkg liszt,

4 evőkanál olaj,

1 kávéskanál só.


A töltelékhez:

Pizzakrém

Ketchup

vöröshagyma

Só, bors

30 dkg gépsonka

egy doboz kukoricakonzerv

Sajt



A langyos tejet a cukorral meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, jól elkeverjük, lefedjük, és meleg helyen 10 percig kelesztjük, azaz “felfuttatjuk''. Aztán:


A lisztet és a sót egy keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a 4 evőkanál olajat Jól összegyúrjuk (ha kell vizet, lehet hozzá tenni nyugodtan) Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére, kb. 30 percig kelesztjük. Lisztel leszórt gyúródeszkán nagyjából a tepsi méretére gyúrjuk sodrófával.


Ezután elkészítjük a tölteléket!


A vöröshagymát és a gépsonkát kockákra vágom, és olajon megpirítom. Ezután hozzáadom a pizzakrémet, majd ketchup-pal hígítom. Hozzáöntöm a lecsöpögtetett kukoricát, majd összefőzöm az egészet, de épp csak annyira, hogy egyet rottyanjon. Ha szükséges sózom, borsozom.


A kinyújtott tészta felső felén egyenletesen szétoszlatom a tölteléket, majd magam felé feltekerem. Szeleteket vágok belőle, és ezeket fektetem a tepsibe, és mehetnek is a sütőbe. A sütés utolsó szakaszában megszórom a tetejüket reszelt sajttal és kész is. Azt, hogy hány fokon hány percig szoktam sütni, nem tudom, figyelni szoktam, hogy mikor lesz jó.


Mártogatósnak fokhagymás tejfölt szoktam kínálni (néha egy két kanál kefírrel hígítom), amit vegetával ízesítek.


[link] - ez az én művem ;)

2012. júl. 25. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!