Életem első csülkös bablevesét készülöm elkövetni holnap? Minden tippet, ötletet, tanácsot megköszönnék.
Finomabb lesz,ah kezdetben bő zsíron,vagy étolajon megpárolod a zöldségeket hozzá:a sárgarépát,retket,vöröshagymát egy kicsit,fokhagymát,stb.Erre teszel pirospaprikát,és felöntöd meleg vízzel.Így megspóroltad a rántást,és remekül kiadja az ízeket.Ezután jöhet a bab,ami várhatóan sokáig fog főni,minimum egy óráig (fajtától függően).Előző nap beáztathatod langyos vízbe a babot egyébként.
A csülköt külön főzd meg.Ha megfőtt,lehet szelni belőle a levesbe.
A levesbe rakhatsz csipedettet (só,tojás,liszt összegyúrva,majd forró levesbe beleszaggatni,apró darabkák formájában).
Csülköt olajban ne főzd,mert a belőle kifövő zsírral együtt nem jó,és attól csülkös bableves,hogy együtt fő a babbal.A csülök íze is kell bele.
Tedd fel a babot és a csülköt egyszerre főzni. Óvatosan sózd,ha a csülök is sós. Tegyél bele borsot,egész fej vöröhagymát. Amikor a csülök már kezd puhulni,akkor tedd bele a zöldségeket: zöldség,sárgarépa,vöröshagyma,fokhagyma.
Ha megfőtt,vedd ki a csülköt és szeleteld fel. Vagy a levessel együtt tálalod,vagy külön. A levest rántsd be paprikásan,és főzz bele csipetkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!