Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Életem első csülkös bablevesét...

Életem első csülkös bablevesét készülöm elkövetni holnap? Minden tippet, ötletet, tanácsot megköszönnék.

Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 18:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

Finomabb lesz,ah kezdetben bő zsíron,vagy étolajon megpárolod a zöldségeket hozzá:a sárgarépát,retket,vöröshagymát egy kicsit,fokhagymát,stb.Erre teszel pirospaprikát,és felöntöd meleg vízzel.Így megspóroltad a rántást,és remekül kiadja az ízeket.Ezután jöhet a bab,ami várhatóan sokáig fog főni,minimum egy óráig (fajtától függően).Előző nap beáztathatod langyos vízbe a babot egyébként.

A csülköt külön főzd meg.Ha megfőtt,lehet szelni belőle a levesbe.

A levesbe rakhatsz csipedettet (só,tojás,liszt összegyúrva,majd forró levesbe beleszaggatni,apró darabkák formájában).

2010. jún. 19. 18:26
 2/11 A kérdező kommentje:
A babot már beáztattam. A csülköt egyben kell megfőzni?
2010. jún. 19. 18:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Csülköt olajban ne főzd,mert a belőle kifövő zsírral együtt nem jó,és attól csülkös bableves,hogy együtt fő a babbal.A csülök íze is kell bele.

Tedd fel a babot és a csülköt egyszerre főzni. Óvatosan sózd,ha a csülök is sós. Tegyél bele borsot,egész fej vöröhagymát. Amikor a csülök már kezd puhulni,akkor tedd bele a zöldségeket: zöldség,sárgarépa,vöröshagyma,fokhagyma.

Ha megfőtt,vedd ki a csülköt és szeleteld fel. Vagy a levessel együtt tálalod,vagy külön. A levest rántsd be paprikásan,és főzz bele csipetkét.

2010. jún. 19. 18:34
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen,egyben főzd meg,aztán,ha megfőtt (órák kérdése! :-) ),akkor szelhetsz belőle a levesbe utólag.
2010. jún. 19. 18:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Csülköt a levesben főzd meg,mert nagyon kellemes izt ad neki.
2010. jún. 19. 18:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Viszont előzőnek is igaza van,mert jobb az íze,ha együtt főnek meg.
2010. jún. 19. 18:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Az első válasznál meglepődtem, r e t k e t bele? még ilyet nem hallottam, szerint ez átverés.
2010. jún. 19. 20:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem zellert akart irni, mert az kihagyhatatlan a bablevesből.
2010. jún. 19. 20:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Borsot én nem tennék bele. Ha szeretnél egy kicsit fűszerezni, akkor egy kis erőspaprikát tehetsz bele.
2010. jún. 19. 20:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Én a csülkös bablevesbe nem teszek zöldséget. Előtte be szoktam én is áztatni mindkettőt, majd külön főzöm. A levesbe teszek babérlevelet, sót. Amikor már ugy gondolom, hogy együtt már tökéletesen megfő, összeöntöm, rántást készitek, hagyma, pirospaprika, fokhagyma és egy tejfel, ráöntöm felfőzöm és kész. Ha gazdagabbra, töményebbre akarom, akkor egy kis krumplit is szoktam belefőzni, kockára vágva, és utánna a rántás. Jó tömény kaja. Jóétvágyat!
2010. jún. 19. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!