A forró ételt miért nem szabad a hűtőbe tenni?
Figyelt kérdés
Éppen főzök levest, amiben hús is van és miután kész elmegyek itthonról és holnap jövök csak vissza. Baja lesz a levesnek ha azonnal beteszem a hűtőbe? Gyomorrontást nem szeretnék.
Köszi.
2018. júl. 26. 15:06
11/16 anonim válasza:
Ha lefedve beteszed a hűtőbe mire a leves kihűlne, megsavanyodik, csak a baktériumokat szaporítjuk, ha a lezárt ételt melegen bedobjuk a hűtőbe. Ha inkább kivárunk, megússzuk azt is, hogy az edényünk tetejére lecsapódó pára belecsöpörögjön az ételünkbe és a hűtőnek is kevesebb energiát kell elhasználnia.
12/16 anonim válasza:
Tedd be nyugodtan forrón lefedve, éppen megérdemelnél egy jó kis gyomorrontást.
Tudod az okos más kárán tanul,.......
14/16 anonim válasza:
Hanem albis vagy anyué apué...
15/16 anonim válasza:
Úgyis most jönnek a kánikula napok, bacd csak el a hűtőt, amíg megveszed az újat, meg beüzemeled, akár 1-2 nap is kieshet, majd főzhetsz minden nap frisset, mert nem tudod majd hová tenni. Addig a felvágottnak, a vajnak és egyéb romlandó terméknek se lesz semmi baja a 30 fokban. :)
Fogyasztói társadalom, bammmeg.........
16/16 anonim válasza:
A hűtő nem érdekli, csak a leves. Értem. Fordított taktika a járulékos veszteségre nézve. Én is hetente új hűtőt veszek, ha bepiszkolódik, vagy már le kéne olvasztani, mert itt is van MediaMarkt. És a kocsimat is minden alkalommal lecserélem, ha megtelik a hamutál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!