Ebből mit? Tarja, új krumpli, hagyma, fűszerek
van egy nagy tepsi, egy közepesen gyenge 15+ éves sütő, sima étolaj, Tarja, új krumpli, hagyma, fűszerek, paradicsom,
hogyan kell jó édes hagymát összesütni a tarjával?
menni idő?
mehet egybe az egész?
karikára mindent, olajjal leönteni, alufóliával letakarni, és sütőben.
tarját ki kell klopfolni?
be lehet sózni előre?
mustárt kenjek rá?
semennyire nem értek hozzá.
A húst bepácolom. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot annál porhanyósabb és ízletesebb lesz a sült hús.
Egy lezárható fedelű edénybe rétegenként lerakom, minden réteget megkenek mustárral, sózom, borsozom.
A legfelső réteget végül leöntöm étolajjal, hogy ne kapjon levegőt, lefedem a tetejével és hűtőbe teszem.
A fogyasztás napján egy tepsit kiolajozok, elrendezem benne a megpucolt és felezett krumplit. Sózom és darálok rá kevés borsot.
Egyenletesen elosztom rajta a megtisztított fokhagymagerezdeket és a negyed cikkekre vágott lilahagymát.
Befedem a bepácolt húsokkal, ráöntöm a fűszeres olajat, alufóliával lefedve, 200 fokon 60 percig sütöm, majd a fóliát eltávolítom és még 20 percig sütöm.
Vele sült körettel és friss salátával tálalom.
Fűszeres tepsis tarja recept
Hozzávalók:
1 kg burgonya
80 dkg sertéstarja, vagy karaj
5 dkg vaj
10 dkg füstölt szalonna
5 gerezd fokhagyma
só
bors
majoranna
köménymag
hagyma
A tarját ujjnyi szeletekre vágom, a fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és köménymaggal fűszerezem. Éjszakára hűtőbe teszem pihenni. Másnap kevés olajon mindkét oldalát elősütöm.
A burgonyát meghámozom, felkockázom, tepsibe teszem. Megsózom, rárétegezem az elősütött tarjaszeleteket a felvagdalt szalonnával és a hagymával. Alufóliával letakarom,kb. 60 perc alatt készre sütöm.
Tarját csak zsírral süsd, olajjal, vajjal nem lesz jó.
A tarját szeleteld fel, bekenheted mustárral is. Kizsírozod a tepsit, rá a karikára vágott krumplit, rá a tarját. tetejére a karikára vágott vöröshagymát, megsózod, egy pohár vizet alá, lefeded fóliával és mehet a sütőbe.
Oké, köszi mindenkinek!
a szalonna jó ötlet van szalonnacsík is, most jutott eszembe.
zsír nincs sajnos, a krumplira figyelek, hogy nagyobb szelet legyen, nincs annyi lábas, meg nagyon kicsi a konyha. :(
Csak az 1 nap pác a gond, mert már kopog a szemem :)
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!