Mennyivel előtte tervezitek a sütni-főzni valót?
En kb par nappal elotte. De elofordul az is hogy percekkel elotte, amit eppen megkivanok.
Honapokkal elotte semmikeppen.
Nálam legkésőbb a főzés közepén dől el az adott étel :)
Azért hozzávetőleges terv van. Sokszor megtervezem a hetet (hétfőtől péntekig, hétvégén a párom főz), ami aztán cirka tízszer megváltozik a hét folyamán... Ez van. Nem úgy fogy el a maradék, mást kívánok, a párom beállít 3 kiló banánnal ésatöbbi. Alap, hogy azt főzök, amit abban az órában kívánatosnak látok. Bár mivel kizárólag a kedvenceinket főzöm, a tervvel se lenne semmi baj... Mégis. Finomodnak az elképzeléseim.
A mai ebéd már fix, de az elmúlt 24 órában heves változások voltak egyes elemeiben (legyen-e boszorkánykrém? rizs legyen vagy kenyér? legyen-e akkor már pizza is? MILYEN kenyér legyen? ezt még nem tudom pontosan - bár terv persze van -, ahogy azt sem, hogy 10 perc vagy 4 óra múlva keverem össze). Annyi szempontot kell figyelembe vennem.
Szinte sosem nézem meg, mi van a hűtőben, mivel szeretek egyszerűen mindent tartani itthon. Körülményeim miatt (túl pici fagyasztórész, havi egy bevásárlás rendes boltokban) ez teljeskörűen nem megy, de azért kevés ételünk van, amihez pluszban venni kell valamit.
A karácsonyi menü is aznap dől el (ez az, amin egyesek októberben elkezdenek gondolkodni valamiért), a fix elemek miatt azért valami vázlatos elképzelés szokott lenni. Szenteste viszont rokonnál eszünk, MINDIG ugyanazt. Az én sütijeim jelentik a változatosságot, leszámítva a mézest, az fix elem nálam s így is lesz mindig, még a gluténmentes éveimben is sütöttem s a bejövő cukorbetegség sem tud akadályozni (nem az enyém, a rokoné, akihez megyünk, de ő sokkal cukrosabban süt, mint én).
Úgyhogy én nem sokkal előre, de agyalok egy csomót.
Pedig már bevezettem, hogy melyik napon milyen stílusú az alapértelmezett étel. Ma szerda van, ami a sárgaborsófőzelék napja, sajtos sült tojáshabbal. Mit ad Isten, ma pont ez lesz. Meg egy csomó egyéb, a sárgaborsóhoz kell köret (a párom nem hiszi el, hogy van, akinek az a köret), holnapra munkába vivős alapos reggeli, amiben felhasználom a tegnapi ebédhez készített kókusztej melléktermékét...
A holnapot a ma már eléggé meghatározza (a sárgaborsó és a kenyér átlóg, de nem simán, át is lényegül: dahl és pizza lesz), így legfeljebb egy random (de opcionálisan odatervezett) krémes piskóta eshet be, ami semmiség.
Az édességeink ilyenek, sőt, sokszor 5-10 perccel az evésük előtt döntjük el, hogy egyáltalán lesznek. Lehet, hogy más azt eszi, ami van, mi megesszük, ami van aztán ha még éhesek vagyunk, még beesik 1-2 gyors édesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!