Légy szíves írjatok gyorsan elkészíthető, finom és egyszerű meggyes süti recepteket!?
Én így szoktam:
Hozzávalók:
4 tojás
1 sütőpor
2 natur joghurt (a többi hozzávalót ebben a joghurtos pohárban mérem)
2 joghurtos pohár cukor
1 j.pohár étolaj
4 j. pohár liszt
A cukrot a tojással habosra kavarom, majd hozzáadom a sütőport, a lisztet a joghurtokat és az olajat. A masszát kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, majd meggyet rakok bele. KB .fél óra sütés és kész.
Ennek a tésztának az, az előnye, hogy nehezen szárad ki, így tovább tart az élvezeti értéke. Nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
30 dkg liszt
4 tojás
1 pohár (175g) tejföl
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
meggy szükség szerint
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A vajat egy másik keverőtálba 15 dkg cukorral habosra keverjük, és keverés közben egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot, és a sütőport. A habosra kevert masszához fakanállal keverjük hozzá a tojáshabot, és a lisztet. Egy magas szélű, közepes méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, a masszát belesimítjuk, majd sűrűn megszórjuk magozott meggyel. Közepesen meleg sütőben sütjük, vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Én így szoktam:
25dkg liszt, összekeverem 1 sütőporral.
Tűzhelyen olvasztok rama-t belerakok 25dkg cukrot, 1 tojást, vaníliát. Ezt a keveréket tovább folyosítom és összekeverem a liszttel.
Kivajazott, lisztezett tepsi, beledobálom a meggyet, és sütő:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!