Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek a Hulala...

Mi a véleményetek a Hulala cukrászhabról és társairól? Minek bele plusz habfixáló?

Figyelt kérdés

Szerintem ízre, állagra kellemetlen, ráadásul egy valódi, jó minőségű (min. 30-35%) habtejszínhez képest is drágának számít.


Miért tesznek bele néhányan még (többlet) habfixálót bele?



2018. júl. 8. 00:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyedül a Hulala nem esik össze, az összes többi igen, habfixáló ide,vagy oda.

ismerőseim szinte mind használnak habfixálót és nekik be is vált, én nem érzem h más állagú v ízű lenne tőle a hab

2018. júl. 8. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Vannak akik nem fogyasztanak tejterméket, a Hulala egy jól használható növényi helyettesítő, habfixáló nélkül is tökéletes habot ad, szerintem is felesleges a habfixáló hozzá.

A receptekben általában tejszínt ajánlanak, és ahhoz szükséges a habfixáló.

Ha valaki csak egyszerűen helyettesíti a tejszínt Hulala habalapanyaggal, ettől még nem fogja átgondolni az egész receptet, ugyanúgy alkalmazza, mint a habtejszínt. Azért tesz bele habfixálót is, mert a recept ezt írja.

Sok olyannal is találkoztam, aki nem is tudta, hogy a hulala nem tejszín, csak csodálkozott amikor mondtam, és hogy nem kell bele semmi, akkor is tartós habot ad.

2018. júl. 8. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Természetesen, ha érzékenység miatt vagy elvi okokból nem fogyaszt valaki tejterméket, az más lapra tartozik. (Bár léteznek kevésbé mű adalékanyagokkal dúsított, növényi alapú alternatívák.)


Mondjuk én a habfixálót sem szívlelem különösebben, az csak egy kis keményítő meg foszfát, 10 ezer Ft/kg-os áron. Keményítőt meg már lehet 600 Ft/kg-os áron is kapni (nagyon max 1500 Ft/kg, és ez az egyik legdrágább bolti alternatíva).


Egyébként megfelelően behűtött habtejszínből is lehet kemény, tartós habot verni. (A tartósság növelhető hozzáadott mascarpone, esetleg zselatin vagy kukoricakeményítő segítségével.)

2018. júl. 8. 08:17
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

En nem hasznalok novenyi tejszint, mert nekem nem tejszin ize es allaga van, igy viszont elvesziti a funkciojat. Eleg sokat sutok es ha tejszines sutemenyt akarok, vagy habot valamihez, akkor az ize/allaga miatt akarom es nem arra van szuksegem, hogy kibirjon a hab egy erosebb foldrengest valtozatlan allagban.

Csakis akkor vettem/hasznaltam, amikor laktozerzekeny rokon jott hozzank, de pl neki is kulon keszitettem el cukraszhabbal a desszertet, a tobbit normal tejszinnel keszitettem. (Lehet, hogy azota mar van masik alternativa, de tiz eve ez volt.)


A habfixalorol nem tudok nyilatkozni, mert meg soha nem hasznaltam. Lehet, hogy orszagtol is fugg, de en kulfoldon elek es itt a tejszin olyan alap tejtermek, mint Magyarorszagon a tejfol. Tartos nem is igazan van, csak friss, de az a legkisebb kozertben is es altalanos, hogy 3 fele zsirtartalmu van (15, 35 es 48-50%-os), de van, ahol 4 fajtat is latok. Ugye az elso fozeshez tokeletes, a masik kettobol hutott allapotban olyan habot lehet verni, amihez semmilyen fixalot nem lattam meg szuksegesnek.


Emlekeim szerint a hulalahoz mar nem kell habfixalo, az kb olyan masszivan tartja magaban is a formajat, mint a purhab.

2018. júl. 8. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!