Mi a véleményetek a Hulala cukrászhabról és társairól? Minek bele plusz habfixáló?
Szerintem ízre, állagra kellemetlen, ráadásul egy valódi, jó minőségű (min. 30-35%) habtejszínhez képest is drágának számít.
Miért tesznek bele néhányan még (többlet) habfixálót bele?
Nekem egyedül a Hulala nem esik össze, az összes többi igen, habfixáló ide,vagy oda.
ismerőseim szinte mind használnak habfixálót és nekik be is vált, én nem érzem h más állagú v ízű lenne tőle a hab
Vannak akik nem fogyasztanak tejterméket, a Hulala egy jól használható növényi helyettesítő, habfixáló nélkül is tökéletes habot ad, szerintem is felesleges a habfixáló hozzá.
A receptekben általában tejszínt ajánlanak, és ahhoz szükséges a habfixáló.
Ha valaki csak egyszerűen helyettesíti a tejszínt Hulala habalapanyaggal, ettől még nem fogja átgondolni az egész receptet, ugyanúgy alkalmazza, mint a habtejszínt. Azért tesz bele habfixálót is, mert a recept ezt írja.
Sok olyannal is találkoztam, aki nem is tudta, hogy a hulala nem tejszín, csak csodálkozott amikor mondtam, és hogy nem kell bele semmi, akkor is tartós habot ad.
Természetesen, ha érzékenység miatt vagy elvi okokból nem fogyaszt valaki tejterméket, az más lapra tartozik. (Bár léteznek kevésbé mű adalékanyagokkal dúsított, növényi alapú alternatívák.)
Mondjuk én a habfixálót sem szívlelem különösebben, az csak egy kis keményítő meg foszfát, 10 ezer Ft/kg-os áron. Keményítőt meg már lehet 600 Ft/kg-os áron is kapni (nagyon max 1500 Ft/kg, és ez az egyik legdrágább bolti alternatíva).
Egyébként megfelelően behűtött habtejszínből is lehet kemény, tartós habot verni. (A tartósság növelhető hozzáadott mascarpone, esetleg zselatin vagy kukoricakeményítő segítségével.)
En nem hasznalok novenyi tejszint, mert nekem nem tejszin ize es allaga van, igy viszont elvesziti a funkciojat. Eleg sokat sutok es ha tejszines sutemenyt akarok, vagy habot valamihez, akkor az ize/allaga miatt akarom es nem arra van szuksegem, hogy kibirjon a hab egy erosebb foldrengest valtozatlan allagban.
Csakis akkor vettem/hasznaltam, amikor laktozerzekeny rokon jott hozzank, de pl neki is kulon keszitettem el cukraszhabbal a desszertet, a tobbit normal tejszinnel keszitettem. (Lehet, hogy azota mar van masik alternativa, de tiz eve ez volt.)
A habfixalorol nem tudok nyilatkozni, mert meg soha nem hasznaltam. Lehet, hogy orszagtol is fugg, de en kulfoldon elek es itt a tejszin olyan alap tejtermek, mint Magyarorszagon a tejfol. Tartos nem is igazan van, csak friss, de az a legkisebb kozertben is es altalanos, hogy 3 fele zsirtartalmu van (15, 35 es 48-50%-os), de van, ahol 4 fajtat is latok. Ugye az elso fozeshez tokeletes, a masik kettobol hutott allapotban olyan habot lehet verni, amihez semmilyen fixalot nem lattam meg szuksegesnek.
Emlekeim szerint a hulalahoz mar nem kell habfixalo, az kb olyan masszivan tartja magaban is a formajat, mint a purhab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!