Bort - nem mellé, hanem bele. De milyet is?
Sok receptben olvasom (leginkább leveseknél), hogy pl. "tégy bele 1,5 dl fehérbort" vagy "2,5 dl vörösbort".
De mégis milyet? Koccintóst, Tokajit, Egri Bikavért???
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Alapvető szabály, hogy az ételbe csak olyan bort tegyél bele, amit magában is önmagában is meginnál, mert különben ha olyan borral főzöl ami alapvetően Neked nem ízlik akkor az a Te szempontodból az ételednek sem fog jót tenni.
Az pedig az étel jellegétől függ, h száraz, félszáraz, félédes vagy édes borral érdemes-e dolgoznod.
Édes bort inkább csak desszertekhez használj. A borosüvegek hátán pedig általában fel van tüntetve, hogy az adott bort a termelő milyen étel mellé ajánlja, ha belefőzöd ez is jó ötlet. Például amit halak, szárnyasok mellé ajánl a termelő, nem biztos, hogy egy marhapörköltből a legjobb ízt hozza ki (ettől függetlenül abba is nyugodt szívvel bele lehet főzni, nem lesz semmi baja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!