Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bort - nem mellé, hanem bele....

Bort - nem mellé, hanem bele. De milyet is?

Figyelt kérdés

Sok receptben olvasom (leginkább leveseknél), hogy pl. "tégy bele 1,5 dl fehérbort" vagy "2,5 dl vörösbort".

De mégis milyet? Koccintóst, Tokajit, Egri Bikavért???


2010. jún. 17. 19:43
 1/4 anonim ***** válasza:
alsó kategóriás, de nem lőrét ...ezek a 500-700 Ft körüli ún. asztali borok
2010. jún. 17. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2010. jún. 17. 20:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Alapvető szabály, hogy az ételbe csak olyan bort tegyél bele, amit magában is önmagában is meginnál, mert különben ha olyan borral főzöl ami alapvetően Neked nem ízlik akkor az a Te szempontodból az ételednek sem fog jót tenni.

Az pedig az étel jellegétől függ, h száraz, félszáraz, félédes vagy édes borral érdemes-e dolgoznod.

Édes bort inkább csak desszertekhez használj. A borosüvegek hátán pedig általában fel van tüntetve, hogy az adott bort a termelő milyen étel mellé ajánlja, ha belefőzöd ez is jó ötlet. Például amit halak, szárnyasok mellé ajánl a termelő, nem biztos, hogy egy marhapörköltből a legjobb ízt hozza ki (ettől függetlenül abba is nyugodt szívvel bele lehet főzni, nem lesz semmi baja)

2010. jún. 19. 02:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. jún. 19. 13:24

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!