A mindenmentes süteményben mi van?
Jó kérdés, sose jöttem rá, pontosan mit jelent a mindenmentes. Csak annyit, hogy glutén-, laktóz-, cukor- és tojásmentes? Vagy az adott ember családi allergénjei is kizárásra kerülnek?
De én arra tippelek, hogy gluténmentes vegán sütiről van szó, akire van, aki allergiás, van, aki nem. Úgyse lehet olyan ételt mondani, amire valaki nem allergiás, hallottam már pár ember vizsgálati eredményéről s érdekes betegségekről, bármire allergiások emberek.
Levegő:)
Amúgy általában nincs benne hozzáadott cukor (de tartalmazhat pl. gyümölcscukrot pürésített banánból vagy más egyéb gyümöcsből, pl. datolya), glutén vagy fehér liszt (helyette gluténmentes lisztfajták) illetve állati termékek (tojás helyett almapüré vagy őrölt magvak, tejtermékek helyett növényi tej).
A kolléganőm pl. múltkor hozott egy iszonyat krémes nagyon csokis sütit melóba, ami olajos magvakból, avokádóból, banánból és étcsokoládéból állt, hát esküszöm életem legjobb étcsokis sütije volt, egy kb. 10 centis magas krémes csokiréteg volt benne... és ezt úgy, hogy nem vegán, csak félt hogy megromlik a sok banán a hűtőjében :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!