Ünnepi menü 20 főre?
Hétvégén egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzám, és nagyon kellene valami receptötlet.
Levesre nem gondoltam, mert vacsora lesz.
Köszönöm szépen előre is.
Olyasmit javaslok, amit elöre el lehet készíteni (pl ezért nem jó a rántott hús, mert az csak frissen igazi), és amikor ott vannak a vendégek, akkor nem a konyhában kell töltened az idöt!
Ami kimondottan jól elökészíthetö, az a hidegtálas vacsora, ehhez sok féle töltött, illetve sült/párolt hús- és zöldségfélét tudsz gyártani meg különbözö salátákat.
A másik megoldás az olyan étel, amit elöre el lehet készíteni és jól lehet melegíteni.
Olyan ételt készítenék, amit tipikusan könnyű megcsinálni, nem kell mellette állni, és nem igényel extra feladatokat, de mégis különleges.
Tipikusan ilyen a sólet, amit reggel beteszel a sütőbe, és eset csak kiveszed. Ha ezt választod, Fűszer és lélek receptjét keresd!
Esetleg egy raguétel? Jamie Oliver raguit javasolnám, melyek sütőben készülnek, és nagyon egyszerűek.
Kihagynám a fasirt, a rántott dolgok bármilyen változatát, a fentiek olyan ételek, melyek mellé a körettel sem kell külön szórakozni. Ugyanakkor mégsem olyan fogások, melyek idegensége okán elutasításra találnának.
A bunkó 8-asnak, csak neked:
a sólet ÜNNEPI ÉTEL. Ünnepre készül eleve, sabbatra, ami megfeleltethető a magyar vasárnapi ebédnek. Tipikusan sok emberre készül, és tartalmaz:
-marha velőscsontot
-füstölt marhaszegyet/nyelvet
-libacombot
-füstölt libamellet
A tojás és a kétféle bab, s gersli mellé.
Kaláccsal fogyasztják, mely szintén ünnepi.
Az általam felajánlott egytálételek HÚSOS RAGÚK, alkohollal (almabor, vörösbor vagy barna sör, a hús típusától függően), mellyel együtt sül a köret, a tetején, ami lehet: vajas tésztagombóc, krumplipüré agy szeletelt rozmaringos burgonya, esetleg tésztakéreg.
Szemben a főzelékfeltétnek használt, hétköznap fogyasztandó pörkölttel.
Miért van az, hogy aki tele pofával röhögő szmájlikat használ, az MINDEN ESETBEN ostoba proli módjára viselkedik, beleköt a másikba és fogalma sincs arról, amit beszél?
Ennyi emberre nem igazán van jó megoldás:
- vagy valami hideg-tálas svéd asztal, önkiszolgálással, és akkor azokat előre el tudod készíteni. Persze megfelelő mennyiségű hűtőszekrény kell
- vagy egy bográcsozó-bulit szervezel, megfelelő mennyiségű demizsonnal, és utána már az előző napon megsütött pogácsa, hasonló és oké
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!