Mit főzzek ma, főételre gondolok?
Mindenképp vega ételt szeretnék főzni,de egyszerűen már nem tudom kitalálni,hogy mit :/ Tegnap kaszinótojást csináltam hasábbal.Azelőtt lecsó volt,előtte pedig gombásfasírt szintén krumplival. Valami egyszerűt szeretnék és olyat ami relatív pénztárcakímélő.Csak 2ezer forintból tudok most gazdálkodni.Én valami tésztára gondoltam de semmiképp sem édes kajára. Valami ötletetek van? Az sem baj ha nem tészta :)
Köszönöm! :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ja, ha a vega vegán, akkor a sajtos tészta törlendő... Bár van vegán műsajt is, van, aki szereti.
A túrós tészta is jó étel, ha már a tejtermékeknél tartunk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Káposztaropogóst
Hozzávalók:
1 fej kisméretű friss káposzta (1 kg)
3 tojás
Zsemlemorzsa
só bors (ízlés szerint)
olaj a sütéshez
Így készítsd:
1. Vágd a káposztát vékony cikkekre. Fontos, hogy a torzsája megmaradjon, mert az fogja össze a leveleket!
2.Ezután 5 percre tedd a káposztát lobogó, forró vízbe.
3. Verd fel a tojásokat, és ízesítsd kedvedre.
4. Csöpögtesd le a káposztát és panírozd: forgasd a darabokat tojásba, majd a morzsába.
5. Süsd a szeletek mindkét oldalát aranybarnára forró olajban. Joghurtos, enyhén fűszeres öntettel tálald!
Fantasztikus üde, ropogós finomság a végeredmény! Friss, nyári ízzel, isteni finom!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sütőben sült zöldség-pogácsák
Hozzávalók:
1 póréhagyma, kis darabokra vágva
1 szelet durvára reszelt sütőtök (helyette sárgarépa, édesburgonya is lehet)
2 cukkini (nem meghámozva) durvára reszelve
1 durvára reszelt burgonya
1/2 kocka feta/bolgár sajt
2 tojás
1 csésze zsemlemorzsa
néhány szár apróra vágott kapor (kihagyhatatlan, csodás íze és illata van)
5 evőkanál apróra vágott dió (szuper ízt és ropogósságot ad)
egy kis só (nem sok, mert a feta sajt is sós)
Elkészítés:
A zöldségek előkészítése (vágás és reszelés) után mindent egy tálba tesszük
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a a tojásokat, majd jól összekeverjük.
Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe, és gombócokat formálunk a zöldségmasszából.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg a pogácsák aranylóak lesznek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Saksuka
Hozzávalók:
1 hagyma
1 sárgarépa
1 piros paprika
2 érett paradicsom
1 padlizsán
1 cukkini
1 pohár paradicsomlé
2 evőkanál méz
100g ricotta fresca
Személyenként 1-2 tojás
Elkészítés:
Minden hozzávalót apró kockákra vágunk, aztán külön-külön megpirítjuk az egyes összetevőket.
Sóval, borssal fűszerezzük, és egy kis kakukkfüvet teszünk hozzá.
Mindent átteszünk egy nagyobb serpenyőbe, paradicsomlét öntünk hozzá, és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük.
Rikotát morzsolunk hozzá, beletörjük a tojásokat mint a tükör tojást, és addig főzzük, míg kész nem lesz a saksuka. A tojás sárgája folyós maradjon.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Babonézes tésztasaláta:
6 adag
1 csomag (~ 0,5 kg) durumtészta al dentére főzve
0,5 kg paradicsom kockára vágva
0,5 kg csiperkegomba hirtelen lepirítva
1 nagy kalifornia paprika kockákra vágva
30 dkg brokkoli
2 marék kukorica
- tehetünk még bele bármit, amit kedvünk tartja -
az öntet (és ez a trükk!) - a következők krémesre turmixolva:
1 nagy konzerv (~ 0,5 kg) fehérbab
~ 0,5 dl olaj (nálam szőlőmag volt, de napraforgó is megteszi)
~ 1 dl zöldségalaplé (vagy egy fél leveskocka, meg vizecske)
1 ek mustár
1 nagy gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és citromlé
Mindent összeforgatunk, és hagyjuk egy éjszakát összeérni :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nálunk gombapörkölt volt.
Holnapra csőben sült brokkoli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!