Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt most nem nagyon értem!...

Ezt most nem nagyon értem! Hogy is kell?

Figyelt kérdés

A radír szeletről van szó. most külön kell lehűteni a rétegeket vagy együtt?

[link]

Itt a link, kérlek segítsetek!


2010. jún. 15. 18:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk ezt gumitortának hívják. Anyukám isteni finoman csinálja,és külön kell hűteni mert különben egybefolyik!
2010. jún. 15. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Külön mindet, különben összefolynának. (:
2010. jún. 15. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor most külön külön hűtsem le őket? És ha lehűl utána hogy teszem egybe őket?
2010. jún. 15. 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kell egybe tenni, mert eleve olyan lesz. Az első réteget lehűtöd, maj erre öntöd a következőt, és így tovább. Tehát nem egymástól elválasztva, külön edényben kell, hanem rétegenként, egymásra öntve.
2010. jún. 15. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Aha értem. Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, remélem sikerem lesz vele...:)
2010. jún. 15. 18:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Oda van írva.

Megcsinálsz egy réteget, formába öntöd, megvárod, amíg megdermed. Megcsinálod a következőt, kicsit lehűl, ráöntöd, megvárod, amíg megdermed. És így tovább...

2010. jún. 15. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk pedig csíkos tortának hívják. De itt a neten gumitortának olvastam több helyen.


Megfőzöd a zselatint, s három egyenlő részre osztod.

Az első rész (sárga, miután felverted, beletettél egy rész zselatint, berakod a hűtőbe) Mialatt vered a barna réteget, a hűtőben van az előző. amikor kész vagy, akkor megnézed, hogy eléggé megszilárdult -e már a másik. Az ujjad hegyével belenyúlsz, s ha nem folyós, akkor kiveszed és ráöntöd a második réteged. Megint vissza a hűtőbe.


Azért fontos, hogy valamennyire megszilárduljon, mert különben összefolynak a rétegek.


Sok sikert!


Addig ne öntsd rá a következő réteget, míg az előző meg nem szilárdult (de ne rakd fagyasztóba)

2010. jún. 16. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!